Parkeren

Saxion Enschede is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarom raden wij je aan om daarmee naar ons te reizen. Kom je met eigen vervoer, let er dan op dat de parkeeradressen soms anders zijn dan onze bezoekadressen. De parkeermogelijkheden zijn:

Met de auto of motor

Saxion heeft twee parkeerterreinen waar je je auto vanaf een bepaalde tijd gratis parkeert. Maar daar is beperkt plaats. Daarnaast kun je in de buurt betaald parkeren. Bij de de locaties die hieronder niet zijn genoemd, zijn geen parkeerfaciliteiten, maar alle terreinen zijn binnen een loopafstand van vijf minuten van de hieronder genoemde Saxion-gebouwen in Enschede:

Gratis parkeren op het terrein bij de hoofdlocatie Ko Wierenga:

 • Vanaf 16.30 uur tot 22.30 uur kunnen bezoekers zonder parkeerpas de parkeerplaats op- en afrijden. Je kunt er dan parkeren als er plaats is. Let op: zonder vergunning kun je na 22.30 uur het terrein niet meer afrijden.  
 • Zo kom je er:
  - navigatie: Parkweg 15 Enschede
  - bereken de route of
  - bekijk de routebeschrijving

Heb je een elektrische auto en wil je deze opladen? Voor bezoekers en medewerkers van Saxion staan er op ons parkeerterrein bij de locatie Ko Wierenga twee laadpalen.
De laadpalen hebben een vermogen van 11kW. De laadpaal nooit meer vermogen leveren dan de auto vraagt. Ook kan de auto niet meer verbruiken dan de laadpaal maximaal toestaat. Op Thenewmotion.com kun je zien hoe snel jouw auto oplaadt.

Gratis parkeren op het terrein achter de Villa Karel Willem Ledeboer aan de Kortenaerstraat:

Betaald parkeren in de buurt, als er geen plek is op de Saxion-parkeerplaatsen:

Parkeren op een invalidenparkeerplaats

 • Hoofdlocatie ‘Ko Wierenga’: achter het gebouw, Parkweg 15. Zie de route-informatie onder ‘Met de auto of motor’. Ga de achteringang van het hoofdgebouw in, daar zit een lift. Bel met de receptie (088-019 1900). Zij kunnen de lift voor je openen.
 • Bij de locaties Epy Drost en Villa Serphos: op de openbare weg bij de Van Galenstraat 19. Voor deze parkeerplaatsen heb je een invalidenparkeerkaart nodig. Bereken de route.

  Zijn alle invalidenparkeerplaatsen bezet, heb je een probleem met de toegang tot een van de gebouwen of heb je vragen?  Bel dan de receptie van de Saxion-locatie waar je naar toe wilt.

Met de fiets, brommer of scooter

Parkeren kan bij de bezoekadressen:

 • Hoofdlocatie Ko Wierenga: in de fietsenstalling achter het gebouw, via Parkweg 15 en in de fietsgoot aan de voorkant van het gebouw aan De Ruyterlaan. 
 • Villa Serphos: naast het gebouw
 • Epy Drost: in de fietsenstalling achter het gebouw
 • Randstad-gebouw: in de fietsenstalling bij het station

Kosten

 • Parkeren op het terrein van Saxion is gratis.
 • Op externe terreinen is dat voor eigen rekening.

Contact

Meer informatie of heb je vragen? De receptie van Saxion helpt je graag!