Saxion FabLab Enschede

Het FabLab helpt je op weg in het proces van digitale fabricage met advies, technische kennis en ondersteuning. Van bedrijven tot particulieren en van kunstenaars tot onderwijs en onderzoek; iedereen kan gebruik maken van de machines om eigen ideeën werkelijkheid te maken, met of zonder ervaring. Ga zelf aan de slag of doe kennis op via workshops, demo’s en bedrijfsuitjes. Tijdens het Open Huis geven we je een kijkje in de wereld van digitale fabricage. Je kunt bij ons langs komen om te beleven hoe de lasercutter werkt hoe je iets kunt 3D scannen en het vervolgens kunt 3D printen.
Locatie: Edith Stein (Van Galenstraat 20)

Wat is het Saxion FabLab Enschede

Het Saxion FabLab is een openbare, digitale werkplaats waar je op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met high tech apparatuur, techniek en de werking van digitaal aangestuurde machines. Ook docenten uit het basis- en middelbaar onderwijs komen er regelmatig over de vloer. En dat zullen er steeds meer worden. Wetenschap en techniek wordt namelijk vanaf 2020 geïntegreerd in het onderwijsprogramma van basisscholen. Maar het FabLab is er echt voor iedereen: ook voor de kunstenaar, de student, het bedrijfsleven en de hobbyist.

Verzamelpunt van creativiteit en innovatie

Bij het Saxion FabLab Enschede kun je ondermeer kennismaken met de werking van 3D-printers. En wie een leuk ontwerp in z'n hoofd heeft, mag naar hartelust komen experimenteren en prototypes maken. Het FabLab doet ook onderzoek. Karin van Beurden, lector Product Design en oprichter FabLab: "Een tijdje geleden lanceerde iemand de vraag: "Kun je ook met klei printen? En met gips?" Daar hebben we samen mee geëxperimenteerd. Het zag er nog redelijk uit ook! Maar het mooie is dat dit experiment heeft geleid tot een 3D-betonprintmachine, die is ontwikkeld door Saxion-studenten.'' Nu het FabLab en de pabo buren zijn zal de educatieve functie van het FabLab alleen maar toenemen.

>> Meer info over het Saxion FabLab Enschede


Saxion FabLab Enschede
Saxion FabLab Enschede