Tweedegraadslerarenopleiding Engels

Deeltijd Hbo Bachelor
Deventer  Dinsdag 14.15 - 19.45 uur
Circa 20 Uren per week

Heb jij al een onderwijsopleiding afgerond en wil je graag docent Engels worden in het voortgezet onderwijs? De tweedegraadslerarenopleiding Engels (deeltijd) van Saxion biedt je deze mogelijkheid! In een verkort programma van twee jaar word je opgeleid tot docent Engels in het voortgezet onderwijs of mbo.

Wat kun je straks

  • Je mag lesgeven in het vmbo, de onderbouw van havo/vwo en in het mbo
  • Je beheerst de Engelse taal op C2 niveau
  • Je kunt leerlingen enthousiast maken voor de Engelse taal en hen helpen hun vaardigheden op het gebied van de taal te vergroten.

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!

Tijdens je studie

Omdat je al in het bezit bent van een pabo-diploma of een tweedegraads bevoegdheid ligt de nadruk bij de verkorte tweedegraadslerarenopleiding Engels op de vakinhoud. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan vakdidactiek. Modules die worden aangeboden zijn onder andere Literature of Great Britain, Teaching Grammar & Vocabulary en Lesson Design and ICT.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

De opleiding is geschikt als je in het bezit bent van een eerste of tweedegraads lesbevoegdheid of een pabodiploma en de Engelse taal beheerst op B2 niveau (vwo 7 niveau).

Meer over de toelatingseisen

Kosten

De opleiding is een geaccrediteerde bacheloropleiding die door Saxion Next wordt aangeboden. Het collegegeld is hoger dan het wettelijk collegegeld.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Het voortgezet onderwijs heeft behoefte aan breed inzetbare docenten. Tweedegraadsbevoegde docenten met een paboachtergrond kunnen heel goed in deze behoefte voorzien. 

Docenten met een tweedegraadsbevoegdheid kunnen om verschillende redenen behoefte hebben aan een extra bevoegdheid. Op deze manier zijn zij breder inzetbaar en interessant voor het voortgezet onderwijs. 


NIEUW Bevoegdheid Groepsleerkracht Onderbouw vmbo basis/kader

Heb je een pabodiploma en geef je daarmee onbevoegd les in het v(s)o aan onderbouw basis/kader? Dan kun je nu in zes maanden een vernieuwde bevoegdheid halen tot Groepsleerkracht vmbo Onderbouw basis/kader, voor de vakken rekenen/wiskunde, Nederlands en een gekozen profiel (Engels, M&M of M&N). Meer informatie