Tweedegraadslerarenopleiding Nederlands

Deeltijd Hbo Bachelor
Deventer  Woensdag 14.15 - 21.15 uur
Circa 20 Uren per week

Heb jij al een onderwijsopleiding afgerond en wil je graag docent Nederlands in het voortgezet onderwijs worden? De Tweedegraadslerarenopleiding Nederlands van Saxion biedt je die mogelijkheid! In een verkort programma word je opgeleid tot docent Nederlands in het voortgezet onderwijs of mbo. De studie is ingericht als zogenaamde kopopleiding: een maatwerktraject dat je in staat stelt om in twee jaar een tweedegraadsbevoegdheid te halen. In de Nationale Studenten Enquête 2017 scoorde de opleiding een 8,8 op het onderdeel 'Zou je dit een ander aanraden'.

Wat kun je straks

  • Je hebt een ruime bevoegdheid
  • Je mag lesgeven in het vmbo, de onderbouw van havo/vwo en in het mbo
  • Je bent deskundig.

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!

Tijdens je studie

De nadruk bij de Tweedegraadslerarenopleiding Nederlands ligt op het vak Nederlands. De volgende modules worden onder andere aangeboden; Taalkunde, Literatuurgeschiedenis, Poëzie en Drama, Moderne Letterkunde en Schriftelijke Taalvaardigheid.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Voor toelating dien je in het bezit te zijn van een pabodiploma of een tweede- of eerstegraadsbevoegdheid.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Betreft een geaccrediteerde bacheloropleiding die door Saxion Next wordt aangeboden. Het collegegeld is hoger dan het wettelijk collegegeld.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Met twee hbo-diploma’s vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Met een diploma voor tweedegraadsdocent op zak heb je immers een ruime bevoegdheid. Je mag lesgeven in het vmbo, de onderbouw van havo/vwo en in het mbo. Het voortgezet onderwijs heeft behoefte aan breed inzetbare docenten. Tweedegraadsbevoegde docenten met een pabo-achtergrond kunnen heel goed in deze behoefte voorzien.    

NIEUW Bevoegdheid Groepsleerkracht Onderbouw vmbo basis/kader

Heb je een pabodiploma en geef je daarmee onbevoegd les in het v(s)o aan onderbouw basis/kader? Dan kun je nu in zes maanden een vernieuwde bevoegdheid halen tot Groepsleerkracht vmbo Onderbouw basis/kader, voor de vakken rekenen/wiskunde, Nederlands en een gekozen profiel (Engels, M&M of M&N). Meer informatie