Agenda

Science Café Deventer: De grieven van de grutto

14.06.2017  | 20:00 uur  | Burgerweeshuis Deventer

De grutto, in 2015 verkozen tot nationale vogel van ons land, heeft het moeilijk. Is dit toeval of is er echt iets aan de hand? En worden ook andere weidevogels bedreigd? Daarover komt vogelonderzoeker Albert Beintema vertellen in het Science Café van woensdag 14 juni.

Science Café Deventer over de grutto

Als schrijver van het boek “De grutto” is Albert Beintema natuurlijk de ideale persoon om een lezing te geven voor het Science Café over deze vogel. Beintema: “De grutto, ook bekend als ‘Koning van de Weidevogels’, is een van de meest karakteristieke oer-Hollandse vogels. Geen enkel ander Europees land herbergt er zo veel als Nederland.” Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn: 2015 was volgens wetenschappers het slechtste jaar ooit voor de grutto. Sommigen beweren dat de grutto op uitsterven staat. Is er nog hoop? Voor het antwoord op die vraag moet je op 14 juni naar het Science Café komen om te luisteren naar het verhaal van de winnaar van de Jan Wolkersprijs 2016.

Het Science Café Deventer vindt plaats in de Grote Zaal van het Burgerweeshuis. De zaal gaat open om 19.30 uur, met live muziek van De Reisgenoot. De lezing begint om 20.00 uur. Vanaf 21.15 uur discussie met de zaal onder leiding van James van Lidth de Jeude. De toegang is gratis.

Saxion is sponsor van de Science Cafés in Deventer en Enschede.

>> Lees meer op de website van Science Café Deventer