Deeltijdbachelors: inschrijven vóór 1 september 2017

Heb je de deeltijdopleiding gevonden die bij je past? Meld je dan aan via Studielink. Jouw verzoek tot inschrijving voor een bachelordeeltijdopleiding moet vóór 1 september 2017 binnen zijn. Dit geldt ook voor voltijd- en deeltijd masteropleidingen!

 1. Ga naar www.studielink.nl;
 2. Log in met je persoonlijke DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag die dan eerst aan via www.digid.nl;
 3. Vul je persoonlijke gegevens in;
 4. Doe een verzoek tot inschrijving voor de opleiding van je keuze;
 5. Via e-mail krijg je een bevestiging van jouw verzoek, met daarbij de inlogcodes voor onze aanmeldportal sis.saxion.nl, om daar je aanmelding te voltooien.

Via Studielink komt jouw inschrijving bij Saxion. We communiceren daarna met je via e-mail. Het komt wel eens voor dat onze mails in de spambox belanden. Check die daarom ook regelmatig.

Wat gebeurt er na je aanmelding via Studielink?

Je bent nog niet meteen ingeschreven als je in Studielink een verzoek tot inschrijving hebt gedaan. Dat ben je pas als je ook aan deze voorwaarden voldoet:

 • Je hebt je aanmelding bij Saxion bevestigd in de aanmeldportal sis.saxion.nl. Daar kun je ook aanvullende vragen beantwoorden en documenten uploaden die Saxion nodig heeft voor jouw inschrijving.
 • Je diploma (havo, vwo of mbo-4) is door Saxion of DUO gecontroleerd.
 • Met jouw diploma ben je toelaatbaar tot je gekozen opleiding of je hebt met succes een Saxion toelatingsonderzoek gedaan. Je voldoet ook aan een eventuele aanvullende toelatingseis van de opleiding.
 • Je hebt meegedaan aan de verplichte studiekeuzecheck van de opleiding.
 • Je persoonsgegevens zijn gecheckt. Dat doet Studielink automatisch. Sta je ingeschreven bij een Nederlandse gemeente, dan haalt Studielink die gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP).
 • Je hebt voor de start van het studiejaar de betaling van het collegegeld geregeld. Hierover ontvang je vanzelf meer informatie.

Kosten

Het aanmelden zelf is gratis. Maar ga je definitief bij Saxion studeren, dan moet je wel elk studiejaar collegegeld betalen. Kijk bij Collegegeld voor de hoogte van het collegegeld.

Meer informatie

Meer informatie over inschrijven? Kijk in de Studielink VRAAGbaak.

Contact

Heb je vragen? Servicepoint Studentenbalie van Saxion helpt je graag!

Masteropleidingen

Groepswerk volwassen studenten Saxion
Deeltijdstudenten Saxion in overleg
Deeltijdstudenten voor NS-station