Novel-T

Novel-T (voorheen Stichting Kennispark Twente) wil het best presterende kennisknooppunt voor innovatie en ondernemerschap in Europa zijn. De achterliggende gedachte van Novel-T en haar founders - Saxion, Universiteit Twente, Gemeente Enschede, Regio Twente en Provincie Overijssel -  is dat nog meer starters, bedrijven en internationale investeerders de kracht van Oost-Nederland ontdekken. Novel-T stimuleert hightech innovatie en ondernemerschap en draagt bij aan groei van de regionale economie en werkgelegenheid.

Novel-T verbindt hightech innovatie en ondernemerschap met benodigde kennis, talent, kapitaal, infrastructuur en netwerken. Daarbij wordt sterker ingezet op de unieke kennisposities van Twente op het gebied van Smart Materials, Photonics, Nanotechnology, Robotica en Big Data (Internet of Things). Dat biedt volop kansen voor de economie van morgen.

Aanjager van regionale economie 

Novel-T vernieuwt al 10 jaar de economie van morgen. Daarbij gebruikt ze de eigen, onderscheidende kracht van de regio Twente en de unieke samenwerking tussen regionale overheid, bedrijven en kennisinstellingen in Oost-Nederland. Het resultaat? Circa 11.000 nieuwe banen, meer dan 2.200 starters met potentie om uit te groeien tot internationale spelers en een ecosysteem dat ondernemers actief ondersteunt en helpt te groeien door innovatie. Met onder andere fieldlabs, open innovatiecentra, innovatieprojecten en netwerkevents werkt Novel-T samen met bedrijven en ondersteunt ze start-ups en scale-ups.

Aftermovie Launch Novel-T (2 maart 2017)

Video niet zichtbaar? Bekijk 'm op Vimeo: Aftermovie Launch Novel-T