Cross Border Talent

Young professionals breaking borders for your business

Cross Border Talent verbindt talentvolle studenten aan ondernemingen uit de grensregio in Nederland en Duitsland. Deze studenten gaan zich inzetten om een grensoverschrijdend vraagstuk voor de onderneming eerst te onderzoeken en vervolgens de uitkomsten van dit onderzoek daadwerkelijk uit te voeren.

Het programma biedt studenten de mogelijkheid af te studeren en waardevolle ervaring op te doen bij een internationale onderneming. Door daadwerkelijk mee te draaien in de organisatie is het mogelijk om in de praktijk mee te maken waar internationale ondernemingen mee te maken hebben en hoe ze hier het beste op in kunnen springen. Voor de ondernemingen uit de grensregio biedt Cross Border Talent de mogelijkheid om vraagstukken over de grens onderzocht te krijgen en talentvolle studenten in huis te halen als trainee. Mede door hun inzet ontstaan er nieuwe kansen voor ondernemingen in Duitsland of Nederland.  

Cross Border Talent is een INTERREG project, waarbij onderwijs en werkgeversorganisaties grensoverschrijdende innovatie bij ondernemingen willen bevorderen. Dit houdt in dat de financiering tot stand heeft kunnen komen door gezamenlijke bijdrage's van de projectpartners, ondernemingen en Europese, nationale en regionale subsidies.  INTERREG is onderdeel van de Euregio.