Bedrijven

Cross Border Talent is een project voor MKB-ondernemers uit alle branches die gevestigd zijn in de Euregio. Heeft u een strategisch vraagstuk dat gekoppeld is aan Duitsland(marktonderzoek, marktentree, een samenwerking in een innovatieproject met een Duitse partner, enz.) en kunt u hierbij ondersteuning gebruiken van een een student die Duits is, de Duitse taal beheerst en de cultuur kent, dan is Cross Border Talent een uitgelezen kans voor u!

Gedurende een jaar gaat een door ons geselecteerde, ambitieuze en getalenteerde student met een frisse blik dit vraagstuk niet alleen onderzoeken(6 maanden scriptiefase), maar ook als trainee(tijdelijke medewerker) in de praktijk omzetten. 

Het programma van Cross Border Talent geeft u de gelegenheid om met een jong, hoogopgeleid talent samen te werken, waarbij u na afloop van het jaar misschien wel een nieuwe werknemer kunt begroeten!

Voordelen voor u:

  • Getalenteerde Duitse studenten komen in contact met uw bedrijf.
  • Behandeling van een internationale, bij voorkeur op Duitsland, georiënteerde vraagstelling door middel van de frisse blik van een afstudeerder(HBO).
  • Een student doet onderzoek naar een voor u relevant vraagstuk en past de resultaten daarvan toe in de praktijk.
  • U hoeft zelf geen geschikte studenten te zoeken, deze voorselectie gebeurt door de Universities of Applied Sciences van Münster en/of Osnabrück.
  • Door deze voorselectie bent u verzekerd van getalenteerde en gemotiveerde studenten, die zich bewust zijn van de verantwoordelijkheid en uitdaging in de vraagstelling en het CBT.
  • Ervaring van Saxion Enschede met het Export Development Programme, een vergelijkbaar 5-jarig programma.
  • Begeleiding door ervaren exportcoaches verzekert u van een professionele begeleiding van de studenten en gedegen toepassing van de uitkomsten van het onderzoek.
  • Toename van de kennis binnen uw bedrijf door de aanwezigheid van young professionals met een internationale mindset.

 

Artikel Cross Border Talent - Bedrijven in de grensregio