Veel gestelde vragen

Wat is de procedure voor mijn bedrijf bij Cross Border Talent?

Als u een internationaal vraagstuk heeft waar u graag de inzet van een ambitieuze, talentvolle student voor wilt kunt u contact op nemen met de werkgeversorganisatie in uw regio. Na een gesprek waarin een profiel van u en de opdracht opgesteld wordt, wordt er gekeken of er een student is die een match kan vormen met uw bedrijf en de opdracht. Als u en de student tot overeenstemming komen gaat de student eerst een half jaar een afstudeeronderzoek uitvoeren, om vervolgens tijdens een traineeship de uitkomsten hiervan uit te voeren. 

Wanneer kan Cross Border Talent starten?

De student kan starten op het moment dat hij goedkeuring heeft om af te studeren. Dit is afhankelijk van zijn opleiding en/of academie. 

Werkt de student tijdens zijn scriptie thuis, op de onderwijsinstelling of bij mij op het bedrijf?

Waar de student werkt aan zijn scriptie dient u zelf met de student af te stemmen. Het wordt geadviseerd om dit bij het bedrijf te doen om hem goed te integreren in de organisatie, de processen en om het product goed te leren kennen. 

Wat zijn de kosten voor mijn bedrijf bij deelname aan Cross Border Talent?

Door gebruik te maken van subsidie kunnen we Cross Border Talent aanbieden aan u voor € 2000,-(excl. BTW), waar onder andere professionele begeleiding, matching en bijeenkomsten mee vergoed worden. Tijdens de afstudeerfase dient de afstudeerder een vergoeding tussen de € 350,- en € 500,- te ontvangen. Tijdens het traineeship zal de trainee salaris ontvangen ter hoogte van ten minste het wettelijk minimumloon. 

Hoe wordt de student begeleid tijdens zijn scriptie en traineeship?

Tijdens de scriptiefase zal de student begeleid worden door de onderwijsinstelling via afstudeerbegeleiders,de zogenaamde 1e lezer. Tijdens de traineefase zal er een externe exportcoach beschikbaar zijn voor de trainee en voor uw bedrijf voor begeleiding en om mee te sparren. 

Wat zijn geschikte opdrachten?

Alle opdrachten waarbij u een vraagstuk heeft gericht op export op de Duitse markt zijn geschikt. 

Waar kan ik mij melden als ik nog meer vragen heb?

Voor extra informatie kunt u contact opnemen met een van de projectpartners, waarbij contactgegevens zijn te vinden onder het kopje Contact.