Traject

Zodra je als student aangenomen bent voor Cross Border Talent beginnen we aan het volgende traject:

- Wij zoeken aan de hand van je profiel als student een geschikte Duitse onderneming en opdracht. 

-  De gevonden onderneming en opdracht worden aan jou als student voorgesteld. 

- Reageer je als student positief op het voorstel, dan wordt je eigen profiel aan de ondeneming voorgelegd. Heb je geen interesse in het voorstel, zoeken we verder. 

- Als de onderneming positief reageert op de voorgestelde student volgt er een gesprek tussen de onderneming en de student. De student dient hiervoor zelf het initiatief te nemen om een afspraak te maken voor een sollicitatiegesprek met de onderneming. 
Geeft de onderneming een negatieve reactie op de voorgestelde reactie dan zoeken we verder naar een ander bedrijf voor de student. 

- Na het sollicitatiegesprek tussen de student en de onderneming komen beiden overeen volgens de voorwaarden van Cross Border Talent aan de slag te gaan. Tijdens dit gesprek kan er ook overeenstemming gezocht op het gebied van randvoorwaarden als loon, reiskosten, aanwezigheid en meedraaien in het bedrijf.

- Komen student en onderneming tot overeenstemming wordt dit vastgelegd in een overeenkomst zoals gebruikelijk bij het bedrijf. De hogeschool speelt hierbij formeel geen rol. Komen beiden er niet uit, dan wordt er verder gezocht naar een ander bedrijf voor de student. 

-  De student krijgt tijdens de afstudeerfase twee begeleiders, deze worden toegewezen door de hogeschool

-  Na het afsluiten van de afstudeerfase vindt er een evaluatiegesprek plaats bij de ondernemeing. Aan dit gesprek nemen deel: de student, de bedrijfsmentor, de toegewezen coach en een vertegenwoordiger van Cross Border Talent. Naast een evaluatie van de afstudeerfase wordt ook aanpak van de komende traineefase besproken.

- De twee begeleiders van de afstudeerfase zijn klaar en de externe coach neemt de begeleiding over. De intensiteit van de begeleiding door de coach wordt samen met de student afgestemd, waarbij het initiatief bij de student ligt. 

- Gedurende de traineefase neemt de trainee deel aan verschillende bijeenkomsten, bedrijfsbezoeken en workshops. Thema's zijn: Nederland-Duitsland(onder andere cultuurverschillen), bedrijfskunde, internationalisering, marketing en sales en persoonlijke ontwikkeling(zoals leiderschap).

- Aan het einde van de traineefase vindt een tweede evaluatiegesprek plaats. Aan dit gesprek nemen deel: de trainee, de bedrijfsmentor, de coach en een vertegenwoordiger van Cross Border Talent. 

- Het programma van Cross Border Talent wordt afgesloten.

Aanmelden voor Cross Border Talent kan het hele jaar door. Studenten die mogen beginnen met afstuderen kunnen zich aanmelden onder 'Solliciteren'. Mocht je meer informatie willen kun je een van de aanspreekpunten van de projectpartners vinden onder 'Contact'.