Wedstrijdprocedure

De inschrijving is gesloten!

Op basis van de inschrijvingen beoordeelt een selectiecommissie of de je wordt toegelaten tot de wedstrijd. Je mag je ook met z'n tweeën of drieën inschrijven met hetzelfde idee.

Geheimhouding
Iedere deelnemer dient bij inschrijving akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Hierin staat onder andere dat zowel deelnemers als de organisatie een geheimhoudingsplicht hebben. Het is aan jezelf hoeveel informatie je over je idee of bedrijf met anderen wilt delen tijdens de competitie.

Kick-off - 8 maart 2018 (15.30-18.00 uur, START!bySaxion, Alphons Ariëns, Enschede)
Als je bent geselecteerd, dan kom je naar de kick-off bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst maak je kennis met de organisatie, jury, mede kandidaten en oud-deelnemers. We vertellen je alles over de competitie en geven uitleg over de inhoud van de verschillende workshops waar je uit kunt kiezen. De workshops bieden jou de kans om een goed businessconcept te ontwikkelen en daardoor ook verder te komen in de competitie. Het kan zijn dat je al bekend bent met bepaalde onderwerpen, daarom zijn de workshops niet verplicht en kun je zelf een keuze maken uit het aanbod. Je keuze geef je door aan het einde van de kick-off bijeenkomst.

De kick-off is een verplichte bijeenkomst als je wilt meedoen aan de competitie. Ook als je van tevoren al weet dat je geen workshops gaat volgen en pas in de selectie van ronde 2 instroomt. (Geldt bijvoorbeeld voor (oud) deelnemers van het Startup Center, Summerschool Ondernemerschap, EW/Saxion Ondernemers Award).


Workshops (ronde 1) - 13, 15, 20 en 22 maart 2018

Je krijgt de mogelijkheid om vier workshops te volgen welke worden verzorgd door onze professionele partners. Het biedt je een goede basis om je business concept te ontwikkelen. Vergeet traditionele businessplannen; we maken alleen gebruik van de nieuwste modellen en technieken en er is volop gelegenheid om te sparren over je concept met coaches. Tijdens de kick-off bijeenkomst kies je welke workshops je wilt volgen. Deelname is niet verplicht, maar we adviseren je wel om zoveel mogelijk workshops te volgen. Hoe meer kennis je op doet, hoe meer slagingskans je toekomstige onderneming heeft.

Voor deelnemers die mee willen doen vanaf ronde twee, is dit ook het moment om in te stromen, zij leveren op dit moment ook hun business concept in.
 

Workshop thema Datum Locatie
W1: De Ondernemer Dinsdag 13 maart, 16.00-19.00 uur Saxion Enschede
W2: De Klant Donderdag 15 maart, 16.00-19.00 uur Saxion Enschede
W3: Het Businessconept Dinsdag 20 maart, 16.00-19.00 uur Saxion Deventer
W4: Het Verdienmodel Donderdag 22 maart, 16.00-19.00 uur Saxion Deventer

Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de workshops.

Bootcamp (ronde 2) - 20 en 21 april 2018, START!bySaxion, Alphons Ariëns, Enschede

De jury maakt een selectie van 15 tot 20 deelnemers die doorgaan naar de volgende ronde: een tweedaagse business- bootcamp. Hier ontmoet je de jury en krijg je mondeling feedback op je concept waarmee je direct aan de slag gaat. Tijdens het weekend werk je aan de verdieping van je business concept. Daarnaast volg je diverse masterclasses en ga je in gesprek met business developers.

Je hebt vervolgens de tijd om je definitieve business concept in te leveren bij de organisatie. De jury buigt zich over de plannen en maakt de vijf finalisten bekend.


Presentatiedag (ronde 3) - 23 mei 2018, Enschede

Op deze dag presenteren de finalisten hun business concept aan de jury.


Finale - 30 mei 2018, Deventer

Tijdens deze avond wordt er duidelijk welke finalist er naar huis gaat met een startkapitaal van €5.000,- en een jaar begeleiding van Founding Partner EW Facility Services.