Innovation and Business Creation

Het Honours Programma Innovation and Business Creation is bedoeld voor studenten uit alle academies van Saxion die, vanuit hun ondernemende drive of vanuit de mogelijkheid van diverse soorten innovaties, vorm willen geven aan hun toekomstperspectief. Het volgen van het programma vraagt een lerende ondernemende houding en levert een fantastische manier om zich te onderscheiden van de reguliere bachelorstudent.

Het programma wordt gemaakt door en met studenten, waarbij de student als eindverantwoordelijke aan het stuur zit van zijn eigen leerreis. De student bepaalt door het onderdeel L&O (Leiding en Organisatie) mede de inhoud en kwaliteit van het programma.

Bjorn Hendriks, student Innovation and Business Creation:
"Bij I&BC werk je samen met studenten uit verschillende opleidingen. Onze focus ligt op ontwikkeling; wat heb jij nou nodig om te kunnen groeien? Hoe wil je dit aanpakken? En WIE kan je dit leren? Vanuit dit oogpunt werken we praktijkgericht aan onderwerpen die jou als ondernemende student zeker zullen aanspreken! We bepalen zelf wat we willen leren en zoeken hier vervolgens echte top professionals bij; zo breid je jouw netwerk met een rap tempo uit met de meest succesvolle ondernemers, managers, CEO’s en onderzoekers.

Omdat wij altijd op zoek zijn naar de stijgende lijn, de groei, werken wij voortdurend aan het verbeteren van ons eigen programma! Als student sta je zelf aan het stuur van deze leerreis en zorg je ervoor dat het volgende cohort nog betere sessies kunnen neerzetten. Dit programma heeft mij op dit moment al zo verschrikkelijk veel geboden dat het voor mij in waarde onschatbaar is. 

Anderhalf jaar Honours Programma hebben mijn kennis, netwerk, leidinggevend vermogen, reflectief vermogen en ontelbaar veel andere dingen verbeterd en vergroot. Ben jij iemand die extra druk aan kan, houdt van een uitdaging en spreekt dit je aan dan is dit echt een kans die je niet mag laten liggen!"

Mission statement - Innovation & Business Creation
Wij "trekken" vanuit intrinsieke motivatie met een multidisciplinair team 'al reizend" op pad om ons d.m.v. gedeeld leiderschap te ontwikkelen tot een reflective professional in entrepeneurship met een Enactus mindset" om onze purpose te vinden omdat de baan van de toekomst nog niet bestaat.

Achter bijna elk woord van de 2 bovenstaande zinnen zit een wereld van gedachten en visies. Heb jij behoefte aan verbreding, verdieping en ontwikkeling van jezelf, zodat wanneer jij bent afgestudeerd, een fantastische manier hebt gevonden om je te profileren t.o.v. alle andere afgestudeerden, maak dan een afspraak met de coördinator van dit programma (zie onderstaande). Wij gaan dan samen op zoek naar jouw "PURPOSE".

Onderstaand een voorbeeld in de vorm van een korte film van de module bedrijfsovername. Daarnaast hebben wij over 3 jaar verspreid: 21 modules van 4 avonden en 12 volledig vraaggestuurde avonden waarbij naast persoonlijke ontwikkeling het thema Innovation & Business Creation centraal staat.
 Voertaal programma: Nederlands
Toelaatbaarheid programma: toegankelijk voor alle eerstejaarsstudenten

Contactpersoon
Alwin Oude Lansink - a.f.g.oudelansink@saxion.nl