HBO - Rechten Parttime School

De boekenlijst voor jouw opleiding kun je vinden op Studystore.nl. Bij de keuze voor instelling kies je gelijk voor Saxion Parttime School. Het kan zijn dat de boekenlijst voor jouw opleiding nog niet definitief beschikbaar is. Wil je een seintje krijgen als de boekenlijst klaar is, laat dan op Studystore.nl je e-mailadres achter.

Lesrooster

Saxion Parttime School werkt met een vast lesrooster. Voor de maandagen in Enschede geldt onderstaand lesprogramma.

16.00 – 17.30 uur eerste module/blok
17.30 – 18.15 uur pauze
18.15 – 19.45 uur tweede module/blok
19.45 – 20.00 pauze
20.00 – 21.30 uur derde module/blok

Het lesrooster is vanaf eind augustus 2017 te vinden op MijnSaxion (de portal van Saxion), hier kun je inloggen met de inloggegevens die je ontvangt van Saxion als je aanmelding is afgerond. Ga naar mijnsaxion.nl en stel (indien dat gevraagd wordt) eenmalig je gebruikersprofiel in: dat is de academie (SPS), je opleiding en de leslocatie. Volg de instructies op het scherm. Heb je problemen met inloggen? Ga dan naar account.saxion.nl.

De opleidingsintroductie vindt plaats op maandag 4 september 2017 in Enschede. 

Programma

- 12:30 uur Inloop met lunch
- 13:00 uur Welkom
- 13:30 uur Uitleg over de onderwijssystemen
- 14:45 uur Kennismaking in kleine groepen
- 15:30 uur Pauze met verfrissing
- 16:00 uur Start onderwijsprogramma volgens je persoonlijke rooster

Locatie: Hoofdlocatie - M.H. Tromplaan 28, 7513 AB Enschede

>> Informatie over parkeren vind je via deze link op de site van Saxion

Voordat je kunt beginnen aan de deeltijdopleiding voer je een gesprek met een studiecoach van je opleiding. Daarbij wordt gesproken over je vooropleidingen, werkervaring en motivatie voor de opleiding. Ook wordt gekeken of je beschikt over een relevante praktijkomgeving, zodat je de beroepsproducten kunt leveren om de modulen goed af te ronden. Het resultaat van het gesprek is een advies over de match met de door jou gekozen opleiding.

Heb je dit gesprek nog niet gevoerd, dan wordt er na je aanmelding in Studielink contact met je opgenomen om een gesprek in te plannen.

Toelaatbaarheid

Om te zien of je met jouw vooropleiding toelaatbaar bent voor de opleiding van je keuze, kijk je bij die opleiding onder 'Toelating'. De Studentregistratie van Saxion zal je toelaatbaarheid beoordelen aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld in Studielink. Indien je niet toelaatbaar bent, kun je eventueel een toelatingsonderzoek doen. Zie daarvoor de pagina Toelatingsonderzoeken. Mochten de data voor de toelatingsonderzoeken verlopen zijn, dan kun je als cursist beginnen met modulen en je inschrijven als student voor februari.

Je kunt bij de Studentenbalie van Saxion terecht:

  • met vragen over Studielink;
  • met vragen over in- en uitschrijving en toelating;
  • met vragen over de betaling van collegegeld;
  • voor het maken van een afspraak met een studentendecaan, studentenpsycholoog of loopbaancoach;
  • voor het aanvragen van een collegekaart en verklaringen over betaald collegegeld en inschrijving.

Studentenbalie Enschede: 088 - 019 1808 - studentenbalie@saxion.nl

Voor overige vragen kun je rechtstreeks contact opnemen met Saxion Parttime School. Voorkeur gaat uit naar contact per mail: parttimeschool@saxion.nl. Telefonisch zijn we tijdens de zomer beperkt bereikbaar op : 088 - 019 1919

Het Saxion Informatie Centrum is op werkdagen bereikbaar tussen 9:00-17:00 uur via: 088 - 019 3700 of info@saxion.nl