Lerarenopleiding Basisonderwijs (pabo) Enschede

Boekenlijst

Om goed voorbereid te kunnen starten met je opleiding is het belangrijk dat je je studieboeken op tijd bestelt. Dit kan bijvoorbeeld via Studystore.nl. Medio juli is de boekenlijst beschikbaar en op Studystore.nl kun je je boeken gemakkelijk en snel bestellen. Het menu werkt heel simpel: door te kiezen voor Saxion en vervolgens voor de juiste locatie en je opleiding. Verzending is gratis!

Lesrooster en klassenindeling

Het lesrooster is vanaf 29 augustus 2017 te vinden op MijnSaxion.nl (de portal van Saxion).Wil je inloggen op MijnSaxion? Gebruik dan de inloggegevens die je van Saxion gekregen hebt bij je aanmelding. Stel op MijnSaxion eenmalig je gebruikersprofiel in. Kies je academie (APO), je opleiding en je leslocatie. Na het inloggen kies je het tabblad 'Mijn Studie' en dan 'Lessen'. Vul je klas in onder het kopje 'rooster'. Na zoeken zie je je lesrooster. Dat is de eerste twee weken nog een VOORLOPIG rooster. Er kunnen nog wijzigingen komen. 

Als alternatief kun je ook naar rooster.saxion.nl gaan om het rooster op te vragen.

Op deze site vind je informatie voor een goede start van je studie aan de pabo in Enschede. Je definitieve toelating is afhankelijk van je intakegesprek en eventuele andere inschrijfverplichtingen.

Voor je begint: studieadvies op maat en rekencursus

Voor havisten en mbo’ers gelden aanvullende toelatingseisen voor de pabo. Wie niet aan de eisen voldoet moet toelatingstoetsen maken voor aardrijkskunde, geschiedenis en/of natuur & techniek.

Voor aanvang heeft iedere student een studieadviesgesprek op maat gehad. Voordat de opleiding begint kun je ook meedoen aan de zomercursus. Je kunt kiezen uit de cursus rekenen/wiskunde met CITO-toets of alleen de CITO-toets. Deze toets moet je in het eerste studiejaar halen. Als je aan het eind van de zomercursus de toetst haalt hoef je die toets in het eerste leerjaar niet meer te halen. Haal je de toets niet tijdens de zomercursus? Dan heb je nog drie kansen om deze alsnog tijdens het eerste jaar te halen. De ervaringen van studenten met de zomercursus zijn heel positief. Je richt je gedurende een week op de leerstof en kunt je goed voorbereiden op de toets aan het eind van de week. 

Voor de rekencursus van maandag 21 t/m 25 augustus kan je je tot uiterlijk 3 juli aanmelden via bijgaand aanmeldformulier.

NB: Je kunt de rekencursus van de pabo naar keuze eventueel in Deventer volgen. De locatie hoeft dus niet per se de locatie te zijn waar je straks gaat studeren. Je mag maar één keer aan de rekencursus en de bijbehorende toets deelnemen.

>> Klik hier voor meer informatie over de rekencursus

Startbijeenkomst - woensdagavond 30 augustus

De start van het studiejaar deeltijd is op woensdagavond 30 augustus op de pabo in Enschede. Deze bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Je maakt dan kennis met je leerteam en je begeleider. De lessen starten op maandagavond 4 september.

Stage in het eerste jaar

De pabo zorgt voor stageplaatsen voor alle eerstejaars studenten. In de eerste lesweek hoor je van je studieloopbaanbegeleider wat je stageplek is.

Na je aanmelding in Studielink voor de Opleiding tot Leraar Basisonderwijs in deeltijd (2-jarige route) aan Saxion in Enschede ontvang je een uitnodiging voor de studiekeuzecheck in de vorm van een intake. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de toelatingsprocedure. Zonder deze studiekeuzecheck ben je niet toelaatbaar.

Voor informatie of vragen over de intakeprocedure kun je mailen naar de coördinator van pabo deeltijd Gerry Oldegbers: g.g.oldegbers@saxion.nl

We zijn bereikbaar per e-mail via startpaboenschede.apoe@saxion.nl. Van 24 juli tot 14 augustus is de pabo gesloten.