Startersinfo voltijd

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Deventer)

Welkom als nieuwe student bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) van de academie Life Science, Engineering & Design (LED) van Saxion. We zijn blij dat je voor één van onze opleidingen hebt gekozen en wensen je alvast veel succes met je studie. Op deze website kun je alle informatie vinden over de start van het studiejaar 2017-2018.

Boekenlijst

We raden je aan om de boeken nu alvast te bestellen. Dit kan bijvoorbeeld via Studystore.nl, waar je ook 5% korting op je bestelling krijgt. Verzending is gratis!

Dictaten koop je in de dictatenwinkel van onze hogeschool tijdens de LED-introductie. Let op: De weergegeven prijzen op de boekenlijsten zijn de prijzen inclusief studentenkorting.

Heb je een vwo-diploma of een mbo-diploma (niveau 4) in de richting van biologie/chemie? Dan kun je verkort het onderwijsprogramma van de opleiding BML volgen door het aanvragen van vrijstellingen. Voor deze verkorte route geldt een aparte boekenlijst waarover je persoonlijk wordt geïnformeerd door Sylvia Wielens. Heb je nog vragen? Neem dan contact met haar op via s.m.b.wielens@saxion.nl.

Lidmaatschap studievereniging LABor Deventer

Van de gezamenlijke Saxion studieverenigingen (Koepel Organisatie Studenten Saxion; KOSS) ontvang je dit jaar € 5,- korting op een lidmaatschap van LABor. Je betaalt dan € 7,50 in plaats van € 12,50 per jaar. Op Studystore.nl, onderaan de boekenlijst van BML, kun je je hiervoor aanmelden. Meer informatie vind je als download op deze pagina. Neem ook eens een kijkje op de Facebook pagina van LABor.

Lessen/lesroosters

De lessen van jouw opleiding starten vanaf maandag 4 september 2017. De week ervoor, tijdens de LED-introductie, hoor je in welke klas je zit en kun je je lesrooster opzoeken. Dit kan via het intranet van Saxion: MijnSaxion. Meer informatie over je inlogcode vind je hier.

Jaarrooster

De planning van de lesperiodes, toetsen en vakanties staan in het jaarrooster. Die volgt als download op deze pagina.

Vaccinatie Hepatitis B

Omdat je in de opleiding BML werkt met bloed en bloedproducten is het verplicht je te vaccineren tegen Hepatitis B. Informatie hierover vind je als download op deze pagina.

Saxion Survivalgids

In de online Survivalgids vind je alle informatie om het eerste jaar te overleven: info over Saxion in het algemeen, verhalen van studenten en specifieke informatie over je opleiding en nog veel meer!

Voor je van start gaat...

De info in de Survivalgids is gekoppeld aan MijnSaxion; de portal tot alle systemen en info rondom je studie. MijnSaxion is je gehele studie van groot belang, dus stel je profiel goed in. Deze instructievideo laat zien hoe je dat doet.

LED-introductie - maandag 28 en dinsdag 29 augustus

Op maandag 28 en dinsdag 29 augustus vindt de opleidingsintroductie plaats. De introductie wordt georganiseerd door de studievereniging LABor. De dagen staan geheel in het teken van kennismaken met je klas, de docenten, de academie en de Deventer binnenstad. Tijdens deze introductie kunnen ook de labbenodigheden worden gekocht (kosten zie hieronder). Het introductieprogramma van LED Deventer vind je als download op deze pagina.

Indien je niet bij deze introductie aanwezig kan zijn, moet je je afmelden bij Sylvia Wielens via s.m.b.wielens@saxion.nl.

Kennis opfrissen voor je aan je nieuwe studie begint?

Om in september goed van start te kunnen gaan hebben we een bijspijkermodule gemaakt voor de onderdelen chemie, biologie en wiskunde B. Hiermee kun je nog wat extra aandacht geven aan een vak dat voor onze opleiding belangrijk is! Meer informatie vind je als download op deze pagina.

Kosten materialen opleiding

De bijdrage voor materialen die je nodig hebt voor je opleiding betaal je contant bij de LED-introductie. Voor de opleiding BML is dat:

  • Labjas: €16,00 (contant betalen)
  • Labbril: €5,00 (contant betalen)
  • Labjournaal: €3,00 (contant betalen)
  • Labbenodigdheden: €25,00 (pinnen)  

Vaccinatie Hepatitis B

Omdat je in de opleiding BML werkt met bloed en bloedproducten is het verplicht je te vaccineren tegen Hepatitis B. Je vindt een brief over de vaccinatie, informatie over Hepatitis B en een intakeformulier als download op deze pagina. Denk eraan dat je dit formulier voor 1 september retourneert aan Sylvia Wielens!

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Wil je in september met je opleiding beginnen, maar heb je nog geen studiekeuzecheck gedaan? De studiekeuzecheck is bij Saxion een verplichte intake. Voor 1 september is het voor iedereen verplicht om een intake te hebben gedaan. Zonder afgeronde studiekeuzecheck/intake ben je niet toelaatbaar tot de opleiding. 

De uitnodiging voor een studiekeuzecheck ontvang je na je aanmelding in Studielink per mail. Je moet online een assessment maken en je inschrijven voor een intakebijeenkomst.

Meer informatie over de studiekeuzecheck vind je hier. Heb je een vraag? Neem dan contact op via: intake.led@saxion.nl.

Veelgestelde vragen

Een lijst met veelgestelde vragen (FAQ) vind je als download op deze pagina. Kijk eerst of je vraag erbij staat. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Hieronder vind je de contactgegevens en bereikbaarheid van het frontoffice.

Contact

Het frontoffice van de academie LED is de ‘balie’ waar je terecht kunt voor al jouw vragen over je opleiding. In de zomervakantie is het frontoffice bereikbaar van maandag t/m vrijdag (09.00-16.00) via  T: 088-0193020 of frontoffice.led@saxion.nl.