Chemie + Crime Science (Enschede)

Welkom als nieuwe student bij de opleiding Chemie of Crime Science van de academie Life Science, Engineering & Design (LED) van Saxion. We zijn blij dat je voor één van onze opleidingen hebt gekozen en wensen je alvast veel succes met je studie. Op deze website kun je alle informatie vinden over de start van het studiejaar.

Boekenlijst

De boekenlijst vind je medio juli op Studystore.nl. We raden je aan om de boeken nu alvast te bestellen. Dit kan ook via Studystore.nl, waar je ook 5% korting op je bestelling krijgt. Dictaten koop je in de dictatenwinkel van onze hogeschool tijdens de LED-introductie. Let op: De weergegeven prijzen op de boekenlijsten zijn de prijzen inclusief studentenkorting. Verzending is gratis!

Lessen/lesroosters

De lessen van jouw opleiding starten vanaf 4 september. De week ervoor, tijdens de LED-introductie, hoor je in welke klas je zit en kun je je lesrooster opzoeken. Dit kan via het intranet van Saxion: MijnSaxion. Meer informatie over je inlogcode vind je hier.

Jaarrooster

De indeling van lesperiodes, toetsen en vakanties staat in het jaarrooster 2017-2018.

Saxion Survivalgids

In de online Survivalgids vind je alle informatie om het eerste jaar te overleven: info over Saxion in het algemeen, verhalen van studenten en specifieke informatie over je opleiding en nog veel meer!

Voor je van start gaat...

De info in de Survivalgids is gekoppeld aan MijnSaxion; de portal tot alle systemen en info rondom je studie. MijnSaxion is je gehele studie van groot belang, dus stel je profiel goed in. Deze instructievideo laat zien hoe je dat doet.

Kennis opfrissen voor je aan je nieuwe studie begint?

Om in september goed van start te kunnen gaan hebben we een bijspijkermodule gemaakt voor de onderdelen chemie, biologie en wiskunde B. Hiermee kun je nog wat extra aandacht geven aan een vak dat voor onze opleiding belangrijk is!

>> Download hier meer informatie over de bijspijkermodule

LED-introductie - maandag 28 en dinsdag 29 augustus

Graag nodigen wij je uit voor de LED-introductie op maandag 28 en dinsdag 29 augustus. Dit is de introductie van je opleiding en is verplicht! Deze intro is bedoeld om je academie, opleiding en medestudenten beter te leren kennen. Ook regel je die dagen dictaten en eventueel ander studiemateriaal.

>> Download hier het introductieprogramma

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Kosten voor materialen

De bijdrage voor materialen die je nodig hebt voor de opleiding betaal je tijdens de LED-introductie. Een overzicht van de kosten van de verschillende onderdelen vind je als download op deze pagina.

Let op: deze kosten kun je alleen betalen met pin. Vergeet je bankpas dus niet! Voor Duitse studenten geldt dat zij hun Duitse bankpas moeten activeren, zodat deze ook in Nederland gebruikt kan worden.

Vaccinatie Hepatitis B

De opleiding Crime Science adviseert je dringend om je te laten vaccineren tegen Hepatitis B. Bij een groot aantal stage-instellingen is vaccinatie verplicht en komt de stage in gevaar indien je je niet laat vaccineren. Meer informatie over de vaccinatie Hepatitis B en een intakeformulier vind je als download op deze pagina. 

LET OP: Denk eraan dat je het intakeformulier voor 6 september retourneert aan mevr. J. Huizing.

De studiekeuzecheck is bij Saxion een verplichte intake. Voor 1 september is het voor iedereen verplicht om een intake te hebben gedaan. Zonder afgeronde studiekeuzecheck/intake ben je niet toelaatbaar tot de opleiding.

De uitnodiging voor een studiekeuzecheck ontvang je na je aanmelding in Studielink per mail. Je moet online een assessment maken en je inschrijven voor een intakebijeenkomst.

Meer informatie over de studiekeuzecheck vind je hier. Heb je een vraag? Neem dan contact op via: intake.led@saxion.nl.

Veelgestelde vragen

Een lijst met veelgestelde vragen (FAQ) vind je als download op deze pagina. Kijk eerst of je vraag erbij staat. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Hieronder vind je de contactgegevens en bereikbaarheid van het frontoffice.

Contact

Het frontoffice van de academie LED is de ‘balie’ waar je terecht kunt voor al jouw vragen over je opleiding. In de zomervakantie is het frontoffice bereikbaar van maandag t/m donderdag (09.00-16.00) via 088 019 1422 of frontoffice.led@saxion.nl.