Startersinfo voltijd

Fashion & Textile Technologies (NL/ENG)

Welkom bij de Academie Creatieve Technologie! Je hebt je aangemeld voor Fashion & Textile Technologies. Op deze website geven we je graag informatie over de start van je studie.

Lesrooster en klassenindeling

Het lesrooster en de klassenindeling is vanaf eind augustus 2017 te vinden op MijnSaxion.nl (de portal van Saxion). Tijdens de opleidingsintroductie (dinsdag 29 augustus) ontvang je meer informatie over je klas en je rooster.

Boekenlijst

Om goed voorbereid te kunnen starten met je opleiding is het belangrijk dat je de studieboeken op tijd bestelt. Voor een overzicht van de studieboeken die nodig zijn voor aankomend studiejaar kijk je op Studystore.nl. Hier kun je jouw studieboeken (dan) ook direct bestellen. Verzending is gratis!

Verplichte aanschaf studiematerialen

Het is verplicht om voor de start van je studie een aantal materialen aan te schaffen. Hier vind je een overzicht van de benodigde studiematerialen.

Heb je je ingeschreven voor de Engelse variant van Fashion & Textile Technologies? Dan vind je hier een Engelse versie van de materialenlijst.

Saxion Survivalgids

In de online Survivalgids vind je alle informatie om het eerste jaar te overleven: info over Saxion in het algemeen, verhalen van studenten en specifieke informatie over je opleiding en nog veel meer!

Voor je van start gaat...

De info in de Survivalgids is gekoppeld aan MijnSaxion; de portal tot alle systemen en info rondom je studie. MijnSaxion is je gehele studie van groot belang, dus stel je profiel goed in. Deze instructievideo laat zien hoe je dat doet.

Opleidingsintroductie - dinsdag 29 augustus

Op dinsdag 29 augustus is de introductie van je opleiding. Deze dag is erg belangrijk voor de start van je studie en het is dan ook verplicht hierbij aanwezig te zijn. Je krijgt praktische informatie over je opleiding en maakt kennis met je studieloopbaanbegeleider, de academie en je klasgenoten. Ook ontvang je informatie over het introkamp op 4, 5 en 6 september.

>> Check hier het programma van de opleidingsintroductie

Introductiekamp LiNKtro - zaterdag 26 tot maandag 28 augustus

De beste start van je studententijd beleef je tijdens het LiNKtro met Studievereniging LiNK. Het introkamp zal plaats vinden van 26 tot en met 28 augustus. Daarna kun je gelijk door naar de introductie van Saxion!

Tijdens dit geweldige weekend maak je kennis met je medestudenten door leuke spellen, activiteiten en een knallend eindfeest. Niet alleen leer je studenten kennen van je eigen opleiding, maar van de hele academie. Je maakt tijdens jouw LiNKtro vrienden voor het leven en leert ouderejaars kennen die je kunnen helpen met alles waar je tegenaan loopt tijdens je studietijd. Dit wil je niet missen!

>> Meld je aan voor het introductiekamp LiNKtro

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Introkamp FTT - 4 tot en met 6 september

Tijdens deze dagen vindt de kick-off van het project 'Into the future' plaats. We vertrekken om 13.30 uur aan de Kortenaerstraat (ter hoogte van de Saxion parkeerplaats). 

>> Bekijk de flyer/uitnodiging voor het introductiekamp (PDF, 993kB)

Heb je nog geen intakegesprek gehad voor de start van de zomervakantie? Houd er dan rekening mee dat je in de week van de introductie jouw gesprek nog krijgt. Geef op de eerste dag van de introductie aan dat je nog een gesprek moet hebben en de desbetreffende docent zal dit dan verder met je regelen. Zorg ervoor dat je het online assessment voor die tijd hebt gemaakt.

Let op: heb je je na 1 mei voor het eerst aangemeld en ontvang je een negatief advies, dan kun je niet starten met de opleiding.

Voor meer informatie en vragen: skc.act@saxion.nl.

Contactinformatie tijdens de vakantie

  • Academie Creatieve Technologie, Academiebureau: 06-10367106 / 06-10870739
    Ons Academiebureau is gesloten van 31 juli t/m 18 augustus, maar wel telefonisch bereikbaar
  • Heb je vragen over je inschrijving, collegegeld etc., stuur dan een e-mail aan: studentenbalie@saxion.nl
  • Heb je nog vragen over je opleiding, stuur dan een e-mail aan: academiebureau.act@saxion.nl