Startersinfo voltijd

Fysiotherapie

Na een spannende periode van eindexamens ben je waarschijnlijk benieuwd naar je nieuwe opleiding. Hier vind je alle informatie voor een goede start van het komende studiejaar.

Boekenlijst en laptop

De boekenlijst op Studystore.nl geeft je een overzicht van de studieboeken die nodig zijn voor aankomend studiejaar. De boeken kun je gemakkelijk en snel bestellen op Studystore.nl. Het menu werkt heel simpel: door te kiezen voor Saxion en vervolgens voor de juiste locatie en je opleiding. Verzending is gratis. Ook raden wij je aan om een laptop aan te schaffen voor je opleiding. Wij stellen geen bijzondere eisen aan een laptop.

Eerste lesdag en rooster

Op maandag 4 september 2017 begint het onderwijs voor alle eerstejaarsstudenten. Lesroosters zijn beschikbaar via MijnSaxion. Het lesrooster kun je vinden via het tabblad 'Mijn Studie > Lessen'. Eén studiejaar is opgedeeld in vier kwartielen (één kwartiel staat voor acht lesweken en twee toetsweken). De lesroosters worden per aanvang van het kwartiel beschikbaar gesteld. Tijdens de introductiedagen van je opleiding op 28 augustus, ontvang je meer informatie over jouw klas en je rooster. 

Bohn Stafleu van Loghum Academy

Het lesmateriaal dat je nodig hebt voor je studie vind je in de BSL Academy. Bestel hier de BSL Academy. Je krijgt dan van BSL een link waarmee je je persoonlijke account kunt activeren. Doe dit wel voor 1 oktober 2017 zodat je op tijd toegang hebt tot het materiaal. Je hebt dit account nodig om onderwijs te kunnen volgen dus het lidmaatschap behoort bij de verplichte literatuur van de opleiding. Tijdens de introductiedag ontvang je meer informatie over hoe je je kunt inloggen op je Saxion mailaccount.

Vaccinatie Hepatitis B

Als student Fysiotherapie kom je tijdens je studie op leerwerkplaatsen (stage) waar je in aanraking komt met patiënten. Wij vinden het als opleiding noodzakelijk dat een student Fysiotherapie gevaccineerd wordt tegen Hepatitis B, maar stellen het niet verplicht voor Fysiotherapie studenten. Een aantal stageadressen van de opleiding stelt het wel verplicht gevaccineerd te zijn. Deze vaccinaties worden door de academie georganiseerd voor alle eerstejaars studenten en worden eenmalig vergoed. Kijk hier voor meer informatie. Lees de informatie goed door! Wil je meedoen aan het vaccinatietraject? Retourneer dan vóór vrijdag 8 september 2017 het intakeformulier in een gesloten envelop. Ook als je reeds gevaccineerd bent voor Hepatitis B dien je het formulier nog in te vullen en de eventuele titerbepaling te noteren.

Inloggen MijnSaxion

Het internetportaal van Saxion heet MijnSaxion en bereik je via MijnSaxion.nl. Op MijnSaxion vind je je klassenindeling, les- en toetsrooster, zie je je laatste toetsresultaten en vind je alle informatie over jouw opleiding en de voorzieningen binnen Saxion. Inloggen kan met de inloggegevens die je na aanmelding van Saxion hebt ontvangen. Let op: de klassenindeling, lesroosters en overige informatie is eind augustus beschikbaar op MijnSaxion. Wil je je inloggen? Volg dan onderstaand stappenplan of bekijk de instructievideo:

  • Ga naar MijnSaxion.nl en stel (indien dat gevraagd wordt) eenmalig je gebruikersprofiel in: dat is je academie (AGZ), je opleiding en de leslocatie (Enschede). Volg de instructies op het scherm.
  • Voor het inloggen in MijnSaxion heb je de accountgegevens nodig die je per mail toegestuurd hebt gekregen. Na het inloggen zie je de opleidingsmededelingen. Eind augustus vind je hier de klassenindeling. Als je weet in welke klas je zit, kies je het tabblad ‘Mijn Studie’ en dan ‘Lessen’.

 

Deze introductieweek voor deze opleiding bestaat uit een kamp (26, 27 en 28 augustus), de opleidingsintroductie (29 augustus) en aansluitend de HOI-dagen die door Saxion zelf worden georganiseerd (30 augustus- 1 september).

Introductiekamp 

Vanaf zaterdag 26 augustus start je je studiejaar met een introductieweek, georganiseerd door de opleiding en studievereniging Tabula Rasa. Een week waarin je je studiegenoten, studievereniging Tabula Rasa, medewerkers van de Academie, het Stadscampus-gebouw en de stad Enschede leert kennen. Het programma belooft je spetterende dagen te bezorgen. Van zaterdag 26 tot en met maandag 28 augustus heb je de mogelijkheid om op kamp te gaan. Meer informatie over het kamp en Taula Rasa vind je hier. Wil je deelnemen? Meld je aan voor 18 augustus via het inschrijfformulier. Mocht je bijzondere wensen hebben (wat betreft vegetarisch eten, o.i.d.), vermeld je dat dan ook op het formulier? Je bent niet verplicht om aan de introductiekamp deel te nemen. Maar het is uiteraard erg leuk om alvast kennis te maken met je medestudenten en de opleiding.

Opleidingsintroductie

Op dinsdag 29 augustus vindt de introductie voor de opleiding Fysiotherapie plaats. We raden je aan dit onderdeel te volgen als je verder niet aan de introductie deelneemt. Tijdens de introductie ontvang je onder andere informatie over het lesrooster en de klassenindeling. 

Programma van de opleidingsintroductie:

Voor studenten met achternaam A t/m J

  • 08:30 uur - Wij verwelkomen je graag om 8:30 uur op het plein voor de hoofdingang van Saxion in Enschede (Stadscampus gebouw: bij binnenkomst is er een balie waar je de weg kunt vragen).  voor studenten met achternaam A t.m. J
  • 09:00 uur - opening door het management Academie Gezondheidszorg en voorstellen van de docenten voor studenten met achternaam A t.m. J
  • 09.45-12:00 uur - algemene introductie en kennismaking in groepen. Inclusief rondleiding door Saxion voor studenten met achternaam A t.m. J

Voor studenten met achternaam K t/m Z

  • 12:30 - Wij verwelkomen je graag om 12:30 uur op het plein voor de hoofdingang van Saxion in Enschede (Stadscampus gebouw: bij binnenkomst is er een balie waar je de weg kunt vragen). voor studenten met achternaam K t.m. Z
  • 13:00 uur - opening door het management Academie Gezondheidszorg en voorstellen van de docenten voor studenten met achternaam K t.m. Z
  • 13.45-16:00 uur - algemene introductie en kennismaking in groepen. Inclusief rondleiding door Saxion voor studenten met achternaam K t.m. Z

Voor alle studenten

  • 16.00 uur - borrel op de sociëteit. De studievereniging (Tabula Rasa) is de enige op heel Saxion met een eigen sociëteit. Deze wordt dan ook vol trots gebruikt en is een mooie locatie om na een lange dag gezellig iets te drinken met alle studiegenoten. 
  • 20.00 uur – kroegentocht. Alle leukste plekken in Enschede zijn uitgezocht zodat iedereen gelijk kennis kan maken met de gezelligste cafés en kroegen in het centrum van Enschede. 

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI 

Heb je vragen? In deze FAQ (Frequently Asked Questions) staan veelgestelde vragen én antwoorden. Je kunt ook contact opnemen met de frontoffice van de Academie Gezondheidszorg via frontoffice.agz@saxion.nl of via onderstaand nummer. De bereikbaarheid is in de zomerperiode beperkt: 

Periode Bereikbaar tussen Telefoonnummer
18 t/m 22 juli 09.00 en 14.00 uur 0570 - 603525
25 juli t/m 5 augustus 10.00 en 12.00 uur 06 - 10799758
8 t/m 12 augustus (m.u.v. 10 augustus) 09.00 en 14.00 uur 053 - 4871544
Vanaf 15 augustus 08.00 en 17.00 uur 0570 - 603525

 

Informatie BSL Academy