Startersinfo voltijd

Kunst & Techniek (Creative Media and Game Technologies)

Welkom bij de Academie Creatieve Technologie in Enschede! Je hebt je aangemeld voor Kunst & Techniek, een studierichting binnen Creative Media and Game Technologies van Saxion. Op deze website geven we je graag informatie over de start van je studie.

Lesrooster en klassenindeling

Het lesrooster en de klassenindeling is vanaf eind augustus 2017 te vinden op MijnSaxion.nl (de portal van Saxion, inloggen vereist). Tijdens de opleidingsintroductie op 28 en 29 augustus krijg je meer informatie over jouw klas en je rooster.

Boekenlijst

Om goed voorbereid te kunnen starten met je opleiding is het belangrijk dat je de studieboeken op tijd bestelt. Voor een overzicht van de studieboeken die nodig zijn voor aankomend studiejaar kijk je op Studystore.nl. Hier kun je jouw studieboeken ook direct bestellen. Verzending is gratis!

Saxion Survivalgids

In de online Survivalgids vind je alle informatie om het eerste jaar te overleven: info over Saxion in het algemeen, verhalen van studenten en specifieke informatie over je opleiding en nog veel meer!

Voor je van start gaat...

De info in de Survivalgids is gekoppeld aan MijnSaxion; de portal tot alle systemen en info rondom je studie. MijnSaxion is je gehele studie van groot belang, dus stel je profiel goed in. Deze instructievideo laat zien hoe je dat doet.

Opleidingsintroductie - maandag 28 en dinsdag 29 augustus

Op maandag 28 en dinsdag 29 augustus zijn de introductiedagen van je opleiding. Deze twee dagen zijn erg belangrijk voor de start van je studie en het is dan ook verplicht hierbij aanwezig te zijn. Je krijgt praktische informatie over je opleiding en maakt kennis met je studieloopbaanbegeleider, de academie en je klasgenoten.

>> Check hier het programma van de opleidingsintroductie op maandag 28 en dinsdag 29 augustus

Introductiekamp LiNKtro - zaterdag 26 tot maandag 28 augustus

De beste start van je studententijd beleef je tijdens het LiNKtro met Studievereniging LiNK. Het introkamp zal plaats vinden van 26 tot en met 28 augustus. Daarna kun je gelijk door naar de introductie van Saxion!

Tijdens dit geweldige weekend maak je kennis met je medestudenten door leuke spellen, activiteiten en een knallend eindfeest. Niet alleen leer je studenten kennen van je eigen opleiding, maar van de hele academie. Je maakt tijdens jouw LiNKtro vrienden voor het leven en leert ouderejaars kennen die je kunnen helpen met alles waar je tegenaan loopt tijdens je studietijd. Dit wil je niet missen!

>> Meld je aan voor introductiekamp LiNKtro

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Voor de studierichting Kunst & Techniek gelden, naast de standaard toelatingseisen van de opleiding, aanvullende eisen voor jouw toelating. Deze eisen toetsen we middels een adviesgesprek en een aanvullende opdracht. We willen met name zien of je voldoende technische en creatieve aanleg hebt. Als jij je voor 1 mei hebt aangemeld in Studielink, dan heb je deze procedure waarschijnlijk al helemaal doorlopen of zit je hier middenin en heb je in de komende weken je adviesgesprek op Saxion.

Wanneer je je na 1 mei hebt aangemeld, kan het zijn dat je in de komende weken en bij uitzondering eind augustus nog een adviesgesprek hebt op Saxion. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met skc.act@saxion.nl.

Contact informatie tijdens de vakantie

  • Academie Creatieve Technologie, academiebureau: 06-10367106 / 06-10870739
    Het academiebureau is gesloten van 31 juli t/m 18 augustus, maar wel telefonisch bereikbaar
  • Heb je nog vragen over je inschrijving, collegegeld etc., stuur dan een e-mail aan: studentenbalie@saxion.nl
  • Heb je nog vragen over je opleiding, stuur dan een e-mail aan: academiebureau.act@saxion.nl