Startersinfo voltijd

Media Informatie & Communicatie

Lesrooster en klassenindeling

Het lesrooster en de klassenindeling is vanaf eind augustus te vinden op MijnSaxion.nl (de portal van Saxion). Tijdens de introductiedagen van je opleiding op 28 en 29 augustus, ontvang je meer informatie over jouw klas en je rooster. Meer informatie over de verplichte introductiedagen op 28 en 29 augustus volgt later als download op deze pagina. 

Boekenlijst

Om goed voorbereid te kunnen starten met je opleiding is het belangrijk dat je de studieboeken op tijd bestelt. Dit kan bijvoorbeeld via Studystore.nl. Het menu werkt heel simpel: door te kiezen voor Saxion en vervolgens voor de juiste locatie en je opleiding. Verzending is gratis!

Saxion Survivalgids

In de online Survivalgids vind je alle informatie om het eerste jaar te overleven: info over Saxion in het algemeen, verhalen van studenten en specifieke informatie over je opleiding en nog veel meer!

Voor je van start gaat...

De info in de Survivalgids is gekoppeld aan MijnSaxion; de portal tot alle systemen en info rondom je studie. MijnSaxion is je gehele studie van groot belang, dus stel je profiel goed in. Deze instructievideo laat zien hoe je dat doet.

Opleidingsintroductie - maandag 28 en dinsdag 29 augustus

Op maandag 28 en dinsdag 29 augustus zijn de introductiedagen van je opleiding. Deze 2 dagen zijn erg belangrijk voor de start van je studie en het is dan ook verplicht hierbij aanwezig te zijn. Je ontvangt praktische informatie over je opleiding en maakt kennis met je studieloopbaanbegeleider, de academie en je klasgenoten.

>> Check hier het programma van de opleidingsintroductie op maandag 28 en dinsdag 29 augustus

Introductiekamp LiNKtro - zaterdag 26 tot maandag 28 augustus

De beste start van je studententijd beleef je tijdens het LiNKtro met Studievereniging LiNK. Het introkamp zal plaats vinden van 26 tot en met 28 augustus. Daarna kun je gelijk door naar de introductie van Saxion!

Tijdens dit geweldige weekend maak je kennis met je medestudenten door leuke spellen, activiteiten en een knallend eindfeest. Niet alleen leer je studenten kennen van je eigen opleiding, maar van de hele academie. Je maakt tijdens jouw LiNKtro vrienden voor het leven en leert ouderejaars kennen die je kunnen helpen met alles waar je tegenaan loopt tijdens je studietijd. Dit wil je niet missen!

>> Meld je aan voor introductiekamp LiNKtro

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Heb je nog geen intakegesprek gehad voor de start van de zomervakantie, houd er dan rekening mee dat je in de week van de introductie jouw gesprek nog krijgt. Geef op de eerste dag van de introductie aan dat je nog een gesprek moet hebben en de desbetreffende docent zal dit dan verder met je regelen. Zorg ervoor dat je het online assessment voor die tijd gemaakt hebt.

Let op: heb je je na 1 mei voor het eerst aangemeld en ontvang je een negatief advies, dan kun je niet starten met de opleiding.

Voor meer informatie en vragen over de studiekeuzecheck, mail naar: skc.act@saxion.nl.

Contactinformatie tijdens de vakantie

  • Academie Creatieve Technologie, Academiebureau: 06-10367106
    Ons Academiebureau is gesloten van 31 juli t/m 18 augustus, maar wel telefonisch bereikbaar.
  • Voor vragen over je inschrijving, collegegeld etc., kun je een e-mail sturen naar: studentenbalies@saxion.nl
  • Heb je nog vragen over je opleiding, stuur een e-mail aan: academiebureau.act@saxion.nl