Startersinfo voltijd

Podotherapie

Na een spannende periode van eindexamens ben je waarschijnlijk benieuwd naar je nieuwe opleiding. Hier vind je alle informatie voor een goede start van het komende studiejaar. 

Boekenlijst en laptop

Bekijk de boekenlijst voor een overzicht van de studieboeken die nodig zijn voor aankomend studiejaar. De boeken kun je bestellen via Studystore. Medio augustus is de boekenlijst beschikbaar en op Studystore.nl kun je je boeken gemakkelijk en snel bestellen. Het menu werkt heel simpel: door te kiezen voor Saxion en vervolgens voor de juiste locatie en je opleiding. Verzending is gratis. Ook raden wij je aan om een laptop aan te schaffen voor je opleiding. Wij stellen geen bijzondere eisen aan een laptop. 

Let op! De boekenlijst is op dit moment niet beschikbaar op Studystore.nl. Download de boekenlijst voor Podotherapie(PDF).

Aanschaf materialen

Naast de boeken moet je voor de opleiding Podotherapie een starterspakket aanschaffen. Klik hier voor de bestellijst van Inmotus (leverancier van podospecifieke materialen). Deze materialen heb je vanaf het begin van je opleiding nodig. Je kunt de lijst ingevuld terugsturen naar Inmotus. Je krijgt dan een rekening thuisgestuurd. Na betaling worden de materialen in de eerste onderwijsweek geleverd. Je bent niet verplicht om de materialen via deze leverancier aan te schaffen. Je kunt ook een eigen leverancier benaderen. De materialen op de lijst zijn echter wel een vereiste.

Tijdens de podospecifieke en paramedische lessen draag je werkkleding. Je kunt de werkkleding aanschaffen via leverancier Snuverink Twepa. De kosten bedragen € 90,-. Het gaat om een poli-jas, poli-broek en een slijpjas/stofjas (€30,- per stuk). De leverancier komt bij Saxion zodat je de kleding kunt passen. Je wordt verzocht het bedrag contant mee te nemen. Het dragen van werkkleding is verplicht tijdens de lessen. 

Daarnaast moet je voor de opleiding ook plaatmaterialen aanschaffen. Voor de start van de opleiding bestel je deze bij leverancier Puzo. De kosten van de materialen bedragen ongeveer € 60,-. Na betaling wordt het materiaal halverwege het eerste kwartiel geleverd. Bekijk de bestellijst voor de materialen je moet aanschaffen.

Vaccinatie Hepatitis B

Als student Podotherapie kom je tijdens je studie op leerwerkplaatsen (stage) waar je in aanraking komt met patiënten. Het is voor studenten verplicht om zich te laten vaccineren tegen Hepatitis B. De vaccinaties worden door de academie georganiseerd voor alle eerstejaars studenten en worden eenmalig vergoed. Kijk hier voor meer informatie. Lees de informatie goed door! Wil je meedoen aan het vaccinatietraject? Retourneer dan vóór vrijdag 8 september 2017 het intakeformulier in een gesloten envelop. Ook als je reeds gevaccineerd bent voor Hepatitis B dien je het formulier in te vullen en de eventuele titerbepaling te noteren.

Eerste lesdag en rooster

Op maandag 4 september 2017 begint het onderwijs voor alle eerstejaarsstudenten. Lesroosters zijn beschikbaar via MijnSaxion. Het lesrooster kun je vinden via het tabblad 'Mijn Studie > Lessen'. Eén studiejaar is opgedeeld in vier kwartielen (één kwartiel staat voor acht lesweken en twee toetsweken). De lesroosters worden per aanvang van het kwartiel beschikbaar gesteld. Tijdens de introductiedagen van je opleiding op 28 augustus, ontvang je meer informatie over jouw klas en je rooster.

Inloggen MijnSaxion

Het internetportaal van Saxion heet MijnSaxion en bereik je via MijnSaxion.nl. Op MijnSaxion vind je je klassenindeling, les- en toetsrooster, zie je je laatste toetsresultaten en vind je alle informatie over jouw opleiding en de voorzieningen binnen Saxion. Inloggen kan met de inloggegevens die je na aanmelding van Saxion hebt ontvangen. Let op: de klassenindeling, lesroosters en overige informatie is eind augustus beschikbaar op MijnSaxion. Wil je je inloggen? Volg dan onderstaand stappenplan of bekijk de instructievideo:

  • Ga naar MijnSaxion.nl en stel (indien dat gevraagd wordt) eenmalig je gebruikersprofiel in: dat is je academie (AGZ), je opleiding en de leslocatie (Enschede). Volg de instructies op het scherm.
  • Voor het inloggen in MijnSaxion heb je de accountgegevens nodig die je per mail toegestuurd hebt gekregen. Na het inloggen zie je de opleidingsmededelingen. Eind augustus vind je hier de klassenindeling. Als je weet in welke klas je zit, kies je het tabblad ‘Mijn Studie’ en dan ‘Lessen’.

De opleiding start met een introductieweek. Deze week bestaat uit een kamp (26,27 en 28 augustus), de opleidingsintroductie (29 augustus) en aansluitend de HOI-dagen die door saxion zelf worden georganiseerd (30 augustus – 1 september).

Introductiekamp (26 t/m 28 augustus)

Vanaf zaterdag 26 augustus start je het studiejaar met een introductieweek, georganiseerd door de opleiding en studievereniging Tabula Rasa. Een week waarin je je studiegenoten, studievereniging Tabula Rasa, docenten, het Stadscampus-gebouw en de stad Enschede leert kennen. Het programma belooft je spetterende dagen te bezorgen. Van zaterdag 26 t/m maandag 28 augustus heb je de mogelijkheid om op kamp te gaan. Wil je deelnemen? Meld je aan voor 18 augustus via het inschrijfformulier. Mocht je bijzondere wensen hebben (wat betreft vegetarisch eten, o.i.d.), vermeld je dat dan ook op het formulier? Je bent niet verplicht om aan het kamp deel te nemen. Maar het is uiteraard erg leuk om alvast kennis te maken met je medestudenten en de opleiding. 

>> Lees hier meer informatie over het introductiekamp en hoe je je kunt aanmelden

Opleidingsintroductie (29 augustus)

Op dinsdag 29 augustus vindt de introductie voor de opleiding Podotherapie plaats. We verwachten je om 09.00 uur in lokaal H0.10. Tijdens de introductie krijg je onder andere het rooster bekend gemaakt, leer je je medestudenten kennen en krijg jeeen rondleiding door het Saxiongebouw. Ga je ook op kamp? Dan sta je automatisch ingeschreven voor de introductie van de opleiding.

Het introductieprogramma: 

09.00 - 09.30 uur Ontvangst door het management Academie Gezondheidszorg en voorstellen docenten. Dit is in lokaal H010.
09.30 – 10.00 uur Algemene introductie en kennismaking
10.00 – 12.00 uur Kennis maken met het vak podotherapie
12.00 uur Lunch (voor eigen rekening)
Vanaf 16.00 uur Borrel op de sociëteit. De studievereniging Tabula Rasa is de enige binnen Saxion met een eigen sociëteit. Deze wordt dan ook vol trots gebruikt en is een mooie locatie om na een lange dag gezellig iets te drinken met je studiegenoten.
Vanaf 20.00 uur Kroegentocht. Je gaat kennis maken met de leukste cafés en kroegen in Enschede.
Vanaf 01.00 uur Afterparty in Aspen Valley

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Heb je vragen? Check dan de FAQ's. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de frontoffice van de Academie Gezondheidszorg via frontoffice.agz@saxion.nl of via onderstaand nummer. De bereikbaarheid is in de zomerperiode beperkt: 

Periode Bereikbaar tussen Telefoonnummer
17 t/m 21 juli* 08.00 en 16.30 uur 088 - 019 3525
24 juli t/m 2 augustus 09.00 en 14.00 uur 088 - 019 3525
3 t/m 18 augustus** Niet bereikbaar  
Vanaf 21 augustus 08.00 en 16.30 uur 088 - 019 3525

*Vrijdag 21 juli zijn we tot 12.30 uur bereikbaar. 
**Heb je een dringende vraag? Dan kun je contact opnemen met het algemene nummer van Saxion: 088 - 019 8888 of stuur een mail naar frontoffice.agz@saxion.nl