Startersinfo voltijd

Verpleegkunde (Enschede)

Na een spannende periode van eindexamens ben je waarschijnlijk benieuwd naar je nieuwe opleiding. Hier vind je alle informatie voor een goede start van het komende studiejaar.

Boekenlijst en laptop

De boekenlijst op Studystore.nl geeft je een overzicht van de studieboeken die nodig zijn voor aankomend studiejaar. De boeken kun je gemakkelijk en snel bestellen via Studystore.nl. Het menu werkt heel simpel: door te kiezen voor Saxion en vervolgens voor de juiste locatie en je opleiding. Verzending is gratis. Ook raden wij je aan om een laptop aan te schaffen voor je opleiding. Wij stellen geen bijzondere eisen aan een laptop. 

Aanschaf kleding
Gedurende de praktijklessen heb je een uniformjasje nodig. Dit jasje kun je aanschaffen via Saxion. Op maandag 4 september bestaat de mogelijkheid om een jasje te passen en aan te schaffen van 09.00 tot 15.00 uur. Je dient tijdens deze passessie contant (gepast) geld mee te nemen om het uniformjasje vooraf af te rekenen. De kosten zijn €30,-. De kleding wordt na bestelling op de opleiding geleverd en wordt door de onderwijsassistent van de opleiding uitgedeeld.

Bohn Stafleu van Loghum Academy
Het lesmateriaal dat je nodig hebt voor je studie vind je in de BSL Academy hbo-V Saxion 2017-2022. Bestel hier de BSL Academy. Je krijgt dan van BSL een link waarmee je je persoonlijke account kunt activeren. Doe dit wel voor 1 oktober 2017 zodat je op tijd toegang hebt tot het materiaal. Je hebt dit account nodig om onderwijs te kunnen volgen dus het lidmaatschap behoort bij de verplichte literatuur van de opleiding. Tijdens de introductiedag ontvang je meer informatie over hoe je je kunt inloggen op je Saxion mailaccount.
>> Meer informatie over aanschaf BSL Academy

Via de nieuwe webshop, kun je de handleiding aanschaf  ZorgPad downloaden.

Eerste lesdag en rooster

Op maandag 4 september begint het onderwijs voor alle eerstejaarsstudenten. Lesroosters zijn beschikbaar via MijnSaxion. Het lesrooster kun je vinden vanaf vrijdag 1 september via MijnSaxion. In MijnSaxion kun je het lesrooster vinden in het tabblad 'Mijn Studie' > 'Lessen'. Eén studiejaar is opgedeeld in vier kwartielen (één kwartiel staat voor acht lesweken en twee toetsweken). De lesroosters worden per aanvang van het kwartiel beschikbaar gesteld. Tijdens de introductiedagen van je opleiding op 28 en 29 augustus, ontvang je meer informatie over jouw klas en je rooster.

Vaccinatie Hepatitis B
Als student Verpleegkunde kom je tijdens je studie op leerwerkplaatsen (stage) waar je in aanraking komt met patiënten. Het is voor studenten verplicht om zich te laten vaccineren tegen Hepatitis B. De vaccinaties worden door de academie georganiseerd voor alle eerstejaars studenten en worden eenmalig vergoed. Wil je meedoen aan het vaccinatietraject? Retourneer dan vóór vrijdag 1 september het intakeformulier in een gesloten envelop. Ook als je reeds gevaccineerd bent voor Hepatitis B dien je het formulier in te vullen en de eventuele titerbepaling te noteren.

>> Meer informatie over het vaccinatietraject

Inloggen MijnSaxion
Het internetportaal van Saxion heet MijnSaxion en bereik je via MijnSaxion.nl. Op MijnSaxion vind je je klassenindeling, les- en toetsrooster, zie je je laatste toetsresultaten en vind je alle informatie over jouw opleiding en de voorzieningen binnen Saxion. Inloggen kan met de inloggegevens die je na aanmelding van Saxion hebt ontvangen. Let op: de klassenindeling, lesroosters en overige informatie is eind augustus beschikbaar op MijnSaxion. Wil je je inloggen? Volg dan onderstaand stappenplan of bekijk de instructievideo:

  • Ga naar MijnSaxion.nl en stel (indien dat gevraagd wordt) eenmalig je gebruikersprofiel in: dat is je academie (AGZ), je opleiding en de leslocatie (Enschede). Volg de instructies op het scherm.
  • Voor het inloggen in MijnSaxion heb je de accountgegevens nodig die je per mail toegestuurd hebt gekregen. Na het inloggen zie je de opleidingsmededelingen. Eind augustus vind je hier de klassenindeling. Als je weet in welke klas je zit, kies je het tabblad ‘Mijn Studie’ en dan ‘Lessen’.

Deze introductieweek voor deze opleiding bestaat uit een kamp (26 t/m 28 augustus), de academiedagen (28 en 29 augustus) en aansluitend de HOI-dagen die door Saxion zelf worden georganiseerd (30 augustus t/m 1 september).

Op kamp met SV Hysteria (26 - 28 augustus)

Van zaterdag 26 t/m maandag 28 augustus wordt vanuit de studievereniging Hysteria een introductiekamp georganiseerd. Dit kamp is een perfecte start van je introductie tijd. Hierin leer jij je studiegenoten en de studievereniging kennen. Op maandagochtend fiets je samen met je studiegenoten terug naar Saxion. Op Saxion gaat het programma verder met het verplichte kennismakingsgedeelte van je opleiding. 

>> Meer informatie over introductiekamp en aanmelden

Opleidingsintroductie (28 augustus)

Het studiejaar start op maandag 28 augustus met een (verplichte) algemene introductiedag van jouw opleiding. Vanaf 09.30 uur ontvangen wij je graag in de centrale hal van het hoofdgebouw van Saxion in Enschede. In de hal staan studenten die je de weg kunnen wijzen. Het introductieprogramma start om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Het programma staat in het teken van kennismaking met Saxion, de opleiding Verpleegkunde, het docententeam en je medestudenten. Tijdens deze dag wordt bekend gemaakt in welke groep je zit, ontvang je het lesrooster en maak je kennis met de medestudenten binnen je groep en je studieloopbaanbegeleider. 

Het programma ziet er als volgt uit:

09.30 uur - ontvangst
10.00 uur - opening en welkom
10.30 uur - algemene introductie en kennismaking
13.00 uur - programma studievereniging Hysteria

Programma studievereniging Hysteria (28 en 29 augustus)

Van maandagmiddag 13.00 uur t/m dinsdag 29 augustus wordt de introductie georganiseerd door onze studievereniging Hysteria. Hysteria heeft een programma samengesteld waarin je op informele wijze nader kennismaakt met je medestudenten, de opleiding en de stad Enschede. Met onder andere een kroegentocht, pub-quiz en een speurtocht. 

>> Meer informatie over programma studievereniging Hysteria en aanmelden

S.V. Hysteria
We raden je aan om lid te worden van de studievereniging S.V. Hysteria. Niet alleen voor de gezellige uitjes maar ook voor hun actieve rol rondom het organiseren van excursies en andere aanvullende activiteiten die voor de opleiding van belang zijn. Bij het lidmaatschap hoort geen ontgroening!! De studievereniging is voor studenten van HBO-Verpleegkunde en Gezondheid & Technologie.

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

 

 

Heb je vragen? Check dan de FAQ's. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de frontoffice van de Academie Gezondheidszorg via frontoffice.agz@saxion.nl of via onderstaand nummer. De bereikbaarheid is in de zomerperiode beperkt: 

Periode Bereikbaar tussen Telefoonnummer
17 t/m 21 juli* 08.00 en 16.30 uur 088 - 019 3525
24 juli t/m 2 augustus 09.00 en 14.00 uur 088 - 019 3525
3 t/m 18 augustus** Niet bereikbaar  
Vanaf 21 augustus 08.00 en 16.30 uur 088 - 019 3525

*Vrijdag 21 juli zijn we tot 12.30 uur bereikbaar. 
**Heb je een dringende vraag? Dan kun je contact opnemen met het algemene nummer van Saxion: 088 - 019 8888 of stuur een mail naar frontoffice.agz@saxion.nl

Informatie BSL Academy: