Startersinfo voltijd

Werktuigbouwkunde

Welkom, nieuwe student bij de opleiding Werktuigbouwkunde van de academie Life Science, Engineering & Design (LED) van Saxion! We zijn blij dat je voor deze opleiding hebt gekozen en wensen je veel succes met je studie. Op deze pagina vind je alles over de start van studiejaar 2017-2018.

Boekenlijst

We raden je aan om de boeken nu alvast te bestellen. Dit kan bijvoorbeeld bij Studystore.nl, waar je ook 5% korting op je bestelling krijgt. (Let op: de weergegeven prijzen op de boekenlijsten zijn de prijzen inclusief studentenkorting.) Dictaten koop je bij de Repro (dictatenwinkel) van onze hogeschool. Verzending is gratis!

Laptopvereisten

Voor je opleiding heb je een laptop nodig die aan bepaalde eisen moet voldoen. Dit heeft te maken met onder andere de grafische programma’s die wij gebruiken, zoals Solid Works. De laptopvereisten vind je hier.

Lesrooster en klassenindeling

De lessen van jouw opleiding starten vanaf maandag 4 september 2017. Het lesrooster vind je vanaf week 35 op MijnSaxion.nl (de portal van Saxion). De klassenindeling wordt bekendgemaakt tijdens de verplichte opleidingsintroductie op 28 en 29 augustus.

Wil je inloggen, volg dan onderstaand stappenplan:

  • Ga naar Mijnsaxion.nl en stel (indien dat gevraagd wordt) eenmalig je gebruikersprofiel in: dat is je academie (LED), je opleiding (Werktuigbouwkunde) en je leslocatie (Enschede). Volg de instructies op het scherm.
  • Voor het inloggen in MijnSaxion heb je de accountgegevens nodig die je van ons thuisgestuurd krijgt/hebt gekregen. (Meer informatie over je inlogcode vind je hier.) Na het inloggen kies je het tabblad "Mijn Studie" en dan "Lessen". Op dezelfde pagina "Lessen" van MijnSaxion vul je onder het kopje "Rooster" bij "Klas" de klascode in. Vervolgens klik je op "Zoeken" en zie jij je lesrooster. Dat lesrooster is de eerste twee weken nog VOORLOPIG, er kunnen dan nog wijzigingen plaatsvinden. Als alternatief kun je ook naar roosters.saxion.nl gaan om de roosters op te vragen.

Jaarrooster

De indeling van lesperiodes, toetsen en vakanties staat in het jaarrooster 2017-2018.

Saxion Survivalgids

In de online Survivalgids vind je alle informatie om het eerste jaar te overleven: info over Saxion in het algemeen, verhalen van studenten en specifieke informatie over je opleiding en nog veel meer!

Voor je van start gaat...

De info in de Survivalgids is gekoppeld aan MijnSaxion; de portal tot alle systemen en info rondom je studie. MijnSaxion is je gehele studie van groot belang, dus stel je profiel goed in. Deze instructievideo laat zien hoe je dat doet.

Introductie Werktuigbouwkunde - maandag 28 en dinsdag 29 augustus

De introductiedagen van de opleiding Werktuigbouwkunde vinden plaats op maandag 28 en dinsdag 29 augustus 2017. Het programma vind je aan de rechterzijde van deze pagina. Je wordt op maandag om 10.00 uur verwacht in het Grand Café van Saxion. De introductie van je opleiding is verplicht! Deze intro is bedoeld om je academie, opleiding en medestudenten beter te leren kennen. Ook regel je die dagen dictaten en eventueel ander studiemateriaal.

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Een jas zit lekker als hij past. Dat geldt ook voor een opleiding. Een opleiding die past bij jouw kwaliteiten en wat je later wilt gaan doen. Daarom krijg je een studiekeuzecheck. Dit doen we in de vorm van een verplichte intake.

Voor studenten die starten per 1 september, met uitzondering van instromers vanuit het ROC-traject, is het verplicht om een intake te hebben gedaan. Zonder afgeronde studiekeuzecheck/intake ben je niet toelaatbaar tot de opleiding. De uitnodiging voor de studiekeuzecheck ontvang je na je aanmelding in Studielink per mail.

Studiekeuzecheck late aanmelders

Wil je in september met de opleiding beginnen, maar ben je nog niet bij een intakebijeenkomst geweest? De uitnodiging hiervoor heb je na je aanmelding in Studielink automatisch ontvangen.

Lees meer over de studiekeuzecheck bij de academie Life Science, Engineering & Design. Heb je een vraag? Neem dan contact op via: intake.led@saxion.nl

Veelgestelde vragen

Een lijst met veelgestelde vragen (FAQ) vind je als download op deze pagina. Kijk eerst of je vraag erbij staat. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Hieronder vind je de contactgegevens en bereikbaarheid van de frontoffice.

Contact

De frontoffice van de academie LED is de ‘balie’ waar je terecht kunt voor al jouw vragen over je opleiding. In de zomervakantie is de frontoffice bereikbaar van maandag t/m donderdag (09.00-16.00) via 088-0191422 of frontoffice.led@saxion.nl.

Studievereniging Archimedes