Startersinfo voltijd

Bestuurskunde

Boekenlijst

De boekenlijst vind je op Studystore.nl. Kies voor de opleiding Bestuurskunde. Verzending is gratis!

Rooster

Het lesrooster wordt bekendgemaakt tijdens de verplichte introductiebijeenkomst op 29 augustus 2017.

Saxion Survivalgids

In de online Survivalgids vind je alle informatie om het eerste jaar te overleven: info over Saxion in het algemeen, verhalen van studenten en specifieke informatie over je opleiding en nog veel meer!

Voor je van start gaat...

De info in de Survivalgids is gekoppeld aan MijnSaxion; de portal tot alle systemen en info rondom je studie. MijnSaxion is je gehele studie van groot belang, dus stel je profiel goed in. Deze instructievideo laat zien hoe je dat doet.

Opleidingsintro - dinsdag 29 augustus

Datum: dinsdag 29 augustus 2017
Locatie: Saxion, Handelskade 75 in Deventer (hoofdlocatie). 
In de centrale hal word je doorverwezen naar het juiste lokaal.

Tijdens deze dag maak je kennis met je nieuwe klasgenoten en krijg je informatie over allerlei praktische zaken die te maken hebben met je opleiding. Vervolgens ga je nader kennismaken met je klasgenoten en de opleiding en staat er een teambuildingsactiviteit op het programma. Aan het eind van de middag is er de mogelijkheid om als klas, op eigen initiatief, een terrasje te pakken.

Programma:

Wanneer? Wat?

 

8:45 uur

 

Ontvangst, aftrap en klassenindeling

 

 

9.00 uur – 10.30 uur

 

 

Informatie over de propedeuse (door eigen slb’er)

Praktische zaken

Rondleiding

Inschrijving HOI

Pasfoto’s

 

 

10.30 – 12.30 uur

 

 

Kennismaking met studieroutes

 

12.30 – 13.30 uur

 

Lunch pauze  (lunchpakket wordt verzorgd)

 

 

13.30 – 14.00 uur

 

Introductie StadsLAB

 

 

14.00 – 14.30 uur

 

Introductie IO

 

 

14.30 – 15.30 uur

 

 

Activiteit DeventUS

 

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Goed van start bij Saxion!

Bij Saxion begin je goed voorbereid aan je opleiding. Voordat je start maken we graag persoonlijk kennis. Dit doen we tijdens de studiekeuzecheck. Daarin praat je samen met je studieloopbaanbegeleider over jouw keuze voor de opleiding, motivatie, je verwachtingen en wat je hebt ondernomen om je te oriënteren.

Ook bespreek je jouw kansen voor het succesvol afronden van de opleiding en eventuele aandachtspunten, bijvoorbeeld twijfel over de juiste studiekeuze, een functiebeperking etc. Het Studiesuccescentrum kan mogelijk ondersteuning bieden; ga voor meer informatie naar saxion.nl/studiesuccescentrum.

Studiekeuzecheck = intake assessment: hoe gaat het in zijn werk?

Om de kennismaking en de studiekeuzecheck goed te laten verlopen maak je thuis een digitaal intake-assessment. Je ontvangt hiervoor een mail met inloggegevens. Wacht niet te lang met het maken van dit assessment. Na het afsluiten van je assessment krijg je automatisch een scherm met de mogelijkheid om een kennismakingsgesprek in te plannen met de studieloopbaanbegeleider van de opleiding. Tijdens het kennismakingsgesprek kun je ook alvast kennismaken met andere studiegenoten en docenten.

Goed om te weten

Het maken van het assessment duurt ongeveer een uur. Zorg ervoor dat je in een rustige ruimte zit en genoeg tijd hebt. Zet tijdens de test je mobiele telefoon uit. Het assessment is niet bedoeld om te beoordelen of jij goed genoeg bent, maar om jouw sterke en zwakke punten in kaart te brengen. Het is belangrijk dat jij met het juiste beeld aan de opleiding begint en dat wij weten welke eventuele begeleiding je nodig hebt om succesvol te kunnen studeren.

Meer weten?

Stel je vraag door een e-mail te sturen naar intake.abrr@saxion.nl. Meer informatie over de intake en studiekeuzecheck vind je op saxion.nl/studiekeuzecheck.

Heb je vragen? 
Kijk eerst even bij de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen, neem dan contact met ons op via receptie.abrr@saxion.nl.