Commerciële Economie (Enschede)

Welkom als nieuwe student bij SCE (School of Commerce and Entrepreneurship) richting Commerciële Economie.

Bestel je boeken op tijd!

Om goed voorbereid te kunnen starten met je opleiding is het belangrijk dat je je studieboeken op tijd bestelt. Dit kan bijvoorbeeld via Studystore.nl. Het menu werkt heel simpel. Eerst kies je Saxion, vervolgens de juiste locatie en opleiding, dan kom je vanzelf bij de juiste lijst. 

Let op: je hoeft niet direct alle boeken te bestellen, maar bestel in elk geval de boeken voor kwartiel 1 en 2!

Lessen/lesroosters

De lessen van jouw opleiding starten vanaf maandag 4 september 2017. Tijdens de SCE-introductie op maandag 28 augustus hoor je waar je het lesrooster kunt vinden en wordt het lesrooster besproken door je studieloopbaanbegeleider.

Saxion Survivalgids

In de online Survivalgids vind je alle informatie om het eerste jaar te overleven: info over Saxion in het algemeen, verhalen van studenten en specifieke informatie over je opleiding en nog veel meer!

Voor je van start gaat...

De info in de Survivalgids is gekoppeld aan MijnSaxion; de portal tot alle systemen en info rondom je studie. MijnSaxion is je gehele studie van groot belang, dus stel je profiel goed in. Deze instructievideo laat zien hoe je dat doet.

Opleidingsintroductie - maandag 28 en dinsdag 29 augustus

De introductie vindt plaats op maandag 28 augustus en dinsdag 29 augustus 2017. Maandag 28 augustus word je verwacht in lokaal H0.10.

Maandag 28 augustus
09:00 Ontvangst & welkomstwoordje door opleidingscoördinator CE in lokaal H0.10
10:00 Kennismaking met de studieloopbaanbegeleider/ foto
12:15 Lunch
13:00 Gastlezing 1
14:00 Gastlezing 2
15:00 Drinks
16.00 Rondleiding stad Enschede
 
Dinsdag 29 augustus
10:45 Programma Studieloopbaanbegeleiding (informatie opleiding)
11:45 Lunch
13:00 Marketing Case
16:00 Activiteit in het centrum

Tussen 11:00 en 17:00 heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor de HOI.

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Iedere student die zich heeft aangemeld voor de opleiding Commerciële Economie die op 4 september 2017 van start gaat, wordt uitgenodigd voor een studiekeuzecheck. Onze academie organiseert dit in de vorm van een persoonlijk intakegesprek. Let op: de opleidingsintroductie begint op 28 augustus.

Ons intakeprogramma bestaat uit de volgende drie onderdelen:

  • Een opdracht die je thuis maakt via saxion-intake.nl, ter voorbereiding op het intakegesprek. Na het maken hiervan, kun je op maandag 28 augustus een afspraak plannen voor een intakegesprek (duur: max. een half uur) met je studieloopbaanbegeleider;
  • Een rondleiding/presentatie door een student (deze rondleiding krijg je tijdens de opleidingsintroductie);
  • Een individueel intakegesprek van een half uur met je studieloopbaanbegeleider of evt. een vervanger

Welke feedback krijg je na het intakegesprek?

De voorbereidingsopdracht en het gesprek geven inzicht in jouw kansen voor het succesvol afronden van de opleiding en eventuele aandachtspunten. Daarbij kun je denken aan:

  • bepaalde vakken waar je je nog wat verder in zou kunnen ontwikkelen;
  • twijfel over de juiste studiekeuze;
  • een functiebeperking.

Aan het eind van het gesprek krijg je een advies over de vraag of het wel of niet verstandig is om aan de opleiding te beginnen. Zo nodig adviseren we je over de voorzieningen die Saxion biedt om jouw kans van slagen te vergroten.

Data intakegesprekken

De intakegesprekken voor de zomervakantie vinden plaats op 22 en 29 mei en 26, 27, 28 en 29 juni. Ook na de zomervakantie (tijdens de introductieweek) is er nog de mogelijkheid om een intakegesprek te voeren. Meld je daarvoor op de eerste dag van de introductie bij je studieloopbaanbegeleider. Met hem/haar zal je dan het intakegesprek plannen. Desondanks wordt aangeraden om voor de zomervakantie je intakegesprek te plannen, zodat je nog de mogelijkheid hebt om je voor een andere studie in te schrijven (waarvoor je ook een studiekeuzecheck zal moeten doen) als het intake-advies negatief is.

Na 29 juni zullen er geen intakegesprekken meer plaatsvinden voor de zomervakantie. De uitnodigingen voor de intakegesprekken na de zomervakantie zullen vanaf 21 augustus verstuurd worden. Wanneer je je voorbereidingsopdracht hebt afgerond, kun je tijdens de opleidingsintroductie op 28 augustus een afspraak maken voor een intakegesprek met je studieloopbaanbegeleider.

NB Je ontvangt de uitnodiging voor de studiekeuzecheck op het e-mailadres dat je bij Studielink hebt opgegeven. Houd dat adres dus goed in de gaten. Bij sommige providers komen mailberichten van Saxion in de spambox terecht. Check je spamberichten daarom ook geregeld.

Meer informatie?

  • Contactpersoon intake van Commerciële Economie: Suzan Bouwhuis (s.bouwhuis@saxion.nl). Zij is op vakantie van 14 juli tot en met 20 augustus en in deze periode beperkt bereikbaar. Verstuurde e-mails zullen zo spoedig mogelijk na 20 augustus beantwoord worden. 

Check de website over de studiekeuzecheck bij Saxion via saxion.nl/studiekeuzecheck. Daar vind je ook een overzicht met veelgestelde vragen.

Heb je vragen?

Dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met onze frontoffice (telefoon: 088 - 019 1150, e-mail: info.mimenschede@saxion.nl).

Let op: in de zomervakantie is onze academie van 17 juli tot 18 augustus gesloten. 
Je kunt in deze periode met jouw vragen terecht bij de Studentenbalie van Saxion (telefoon: 088 - 019 1808,  e-mail: studentenbalie@saxion.nl).

Heb je een dringende vraag die specifiek over de start van jouw studie gaat? Dan kun je contact opnemen met Monique Perik via e-mail: m.l.perik@saxion.nl.