Startersinfo voltijd

Facility Management

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Facility Management. Meer informatie is te vinden onder het tabje studiekeuzecheck.

Lesrooster

Jouw eerste lesweek start op maandag 4 september 2017. Het lesrooster voor kwartiel 1 wordt in de week van 28 augustus t/m 1 september 2017 gepubliceerd op ‘MijnSaxion’. Ga naar MijnSaxion.nl en log in met je studentnummer en wachtwoord. Klik vervolgens op Mijn studie > Lessen en vind informatie over je lesrooster, roosterwijzigingen en roosterinformatie. Je klas staat hier al aangegeven en de verschillende lesweken kun je aanklikken.

Iedere vrijdag om 08.00 uur is het lesrooster voor de daaropvolgende week definitief. Bij onvermijdelijke ad hoc wijzigingen (bijvoorbeeld door ziekte) ontvang je van ons een e-mail.

Lukt het je niet om in te loggen op MijnSaxion, neem dan contact op met het Servicepoint Studentenbalie in Deventer via telefoonnummer 088-0193773.

Let op: je ontvangt jouw klascode bij de ontvangst van de introductie op maandag 28 augustus.

Studieboeken

De boekenlijst vind je op de website van Studystore. Studenten van Saxion ontvangen 5% korting bij een bestelling van twee of meer verschillende Nederlandstalige studieboeken en 10% korting op buitenlandse boeken. Voor overige kortingen en de exacte voorwaarden verwijzen wij je naar de website van Studystore.

Lukt het niet om je boeken te bestellen of heb je vragen over de website, neem dan contact op met de klantenservice van Studystore.

Saxion Survivalgids

In de online Survivalgids vind je alle informatie om het eerste jaar te overleven: info over Saxion in het algemeen, verhalen van studenten en specifieke informatie over je opleiding en nog veel meer!

Voor je van start gaat...

De info in de Survivalgids is gekoppeld aan MijnSaxion; de portal tot alle systemen en info rondom je studie. MijnSaxion is je gehele studie van groot belang, dus stel je profiel goed in. Deze instructievideo laat zien hoe je dat doet.

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Facility Management. Meer informatie is te vinden onder het tabje studiekeuzecheck.

Welkom bij de Saxion Hospitality Business School!

Na de zomer begin je met de opleiding Facility Management (FM) bij de Hospitality Business School (HBS) van Saxion. De HBS nodigt je van harte uit voor de Saxion introductieweek van 28 augustus tot 1 september. Maandag en dinsdag maak je kennis met je klas, de opleiding Facility Management en de academie HBS. Tijdens de HOI 2017 (woensdag en donderdag) leer je je medestudenten van Saxion en het studentenleven van Deventer op een ontspannen manier kennen.

Vragen?

Heb je vragen over de introductie of over de opleiding Facility Management in het algemeen? Kijk of je het antwoord kunt vinden in deze FAQ. Mocht je het antwoord niet kunnen vinden, dan kun je contact opnemen met de Front Office van de HBS. Dit kan via telefoonnummer 088-0193400 of door een mailtje te sturen naar hbsfrontoffice@saxion.nl.

In verband met de vakantie is de HBS Front Office gesloten van maandag 24 juli t/m vrijdag 11 augustus.

Programma introductie Facility Management - maandag 28 en dinsdag 29 augustus

De introductieweek begint op maandag 28 augustus om 10.30 uur in de centrale hal van Saxion in Deventer
 

Maandag 28 augustus 2017

10.30 – 11.00 uur Ontvangst voor de introductie Facility Management, centrale hal van Saxion in Deventer
11.00 – 11.15 uur Opening programma
11.15 – 13.15 uur Kennismaking met je klas en studieloopbaanbegeleider (slb’er)
13.15 – 14.00 uur Lunch
14.00 – 15.00 uur Voorbereiding kennismaking ouderejaars FM-studenten samen met je klas en slb’er. Ook wordt het programma van dinsdag doorgenomen en ontvang je belangrijke informatie over de eerste lesweek.
15.00 – 16.00 uur Samen met je klas en slb’er ga je in gesprek met ouderejaars FM-studenten over hun ervaringen.
16.15 – 18.00 uur Feestelijke afsluiting

  
Dinsdag 29 augustus 2017

10.00 – 11.00 uur Ontvangst door slb’er in lokaal voor uitleg opdracht
11.00 – 14.30 uur In groepjes werken aan de opdracht
14.30 – 16.00 uur Presenteren opdracht aan klasgenoten


Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Aanschaf HBS-pak

Bij gelegenheden tijdens de opleiding waar je de HBS formeel vertegenwoordigt, is het voor alle FM-studenten verplicht het HBS-pak te dragen. Denk daarbij aan bedrijfsbezoeken tijdens een studiereis, de organisatie van evenementen, of bij bepaalde colleges en toetsen.

De HBS heeft, samen met Piet Zoomers, een kledingset voor je samengesteld. Het HBS-pak is passend bij de branche, past in het tijdsbeeld en is duurzaam. De verhouding prijs/kwaliteit is goed.

In de maanden juli en augustus kun je jouw HBS-pak aan laten meten bij Piet Zoomers in Wilp en Hengelo. Alle belangrijke informatie over de aanschaf van het HBS-pak vind je in deze brief.

Overige kosten

Klik hier voor een overzicht van extra kosten die je kunt verwachten tijdens het eerste jaar van je opleiding bij de HBS. Denk hierbij aan kosten voor bijvoorbeeld de studiereis en excursies. De bedragen in dit overzicht zijn een richtlijn. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Heb je je aangemeld voor de opleiding Facility Management? Voor deze opleiding geldt dat de studiekeuzecheck een verplicht onderdeel van de aanmeldprocedure is. De studiekeuzecheck bestaat uit het maken van een assessment waarbij je je CV en motivatiebrief uploadt, en een adviesgesprek (met een docent) en studentgesprek bij Saxion. Binnen vijf werkdagen na de studiekeuzecheck ontvang je een persoonlijk studieadvies. Welk studieadvies je krijgt, is afhankelijk van jouw datum van inschrijving.

  1. Heb jij je vóór 1 mei 2017 aangemeld? Dan blijft het advies een advies. Je kunt ook bij een negatief advies besluiten om met de opleiding te beginnen.
  2. Heb jij je ná 1 mei 2017 aangemeld? Dan is een negatief advies bindend en mag je niet met de opleiding starten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck vind je hier. Daarnaast kun je alleen starten met de opleiding als je aan alle inschrijfvoorwaarden van Saxion hebt voldaan.

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Facility Management. Meer informatie is te vinden onder het tabje studiekeuzecheck.

Contactgegevens HBS Front Office

Telefoon: 088-0193400
Email: hbsfrontoffice@saxion.nl

In verband met de vakantie is de HBS Front Office gesloten van maandag 24 juli t/m vrijdag 11 augustus.

Heb je vragen over de introductie of over de opleiding Facility Management in het algemeen? Kijk of je het antwoord kunt vinden in deze FAQ. Mocht je het antwoord niet kunnen vinden, dan kun je contact opnemen met de Front Office van de HBS.