Startersinfo voltijd

Fiscaal Recht en Economie

Bestel je boeken op tijd!

Om goed voorbereid te kunnen starten met je opleiding is het belangrijk dat je je studieboeken op tijd bestelt. Dit kan bijvoorbeeld via Studystore.nl.

Het menu werkt heel simpel: door te kiezen voor Saxion en vervolgens voor de juiste locatie en je opleiding.

Let op: je hoeft niet direct alle boeken te bestellen, maar bestel in elk geval de boeken voor kwartiel 1 en 2!

Saxion Survivalgids

In de online Survivalgids vind je alle informatie om het eerste jaar te overleven: info over Saxion in het algemeen, verhalen van studenten en specifieke informatie over je opleiding en nog veel meer!

Voor je van start gaat...

De info in de Survivalgids is gekoppeld aan MijnSaxion; de portal tot alle systemen en info rondom je studie. MijnSaxion is je gehele studie van groot belang, dus stel je profiel goed in. Deze instructievideo laat zien hoe je dat doet.

Op maandag 28 en dinsdag 29 augustus 2017 vindt de verplichte introductie van het nieuwe studiejaar plaats voor alle eerstejaars studenten van de academie Financiën, Economie & Management (FEM).

Let op: vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen ivm de NIX18 wetgeving. Er worden polsbandjes uitgegeven. Geen legitimatie = een bandje voor < 18 jaar.

Maandag 28 augustus

Aanvang: 14.00 uur - lokaal nog onbekend
Einde officiële programma: 21.30 uur

Het management en de propedeusecoördinator van de academie openen dan het studiejaar. Je zult deze maandag kennis maken met de studenten uit jouw klas, met jouw studieloopbaanbegeleider (hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt dit hele eerste jaar, waarschijnlijk heb je hem/haar al ontmoet bij de intake) en een aantal docenten. Verder krijg je alle belangrijke informatie die je nodig hebt om een goede start te kunnen maken in de eerste lesweek, die start op maandag 4 september. Je krijgt uitleg over waar je informatie kunt vinden (bv. over roosters, lokalen, vakken) en waar je je opleidingsmateriaal vindt. Ons doel is ervoor te zorgen dat je je binnen de kortste keren op je gemak voelt bij Saxion!

Om 17.30 uur eten we met zijn allen in het restaurant op Saxion (ook vegetarische maaltijden aanwezig), waarna we deze dag samen afsluiten bij een café in het centrum van de stad. Zorg dus dat je deze maandag de middag en avond vrijhoudt!

Dinsdag 29 augustus

Aanvang: 10.30 uur, lokaal wordt op maandag 28 augustus bekend gemaakt
Einde: ongeveer 16.30 uur

Tijdens deze tweede dag van de introductie ga je kennismaken met je toekomstige beroepenveld. In de ochtend heb je de tijd om je voor te bereiden op het bedrijfsbezoek, daarna lunchen we samen. In de middag is het bezoek gepland aan een bedrijf in de buurt van Saxion.

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Facebook

Wil je op de hoogte blijven van allerlei leuke nieuwtjes over de academie FEM en jouw opleiding? Volg ons dan op Facebook!

Studievereniging Balans

S.V. Balans is de studievereniging van de academie FEM. Regelmatig worden er leuke en interessante activiteiten georganiseerd, zoals een inhousedag bij een bedrijf of een sponsorborrel. Voordeel van het lidmaatschap is onder andere dat je met het bedrijfsleven in contact komt (dit kan handig zijn voor het vinden van een stage- of werkplek). Lijkt het je leuk om lid te worden van S.V. Balans? Ga dan naar de website van S.V. Balans!

Aanmelding voor juni 2017

Aspirant studenten die toelaatbaar blijken en van wie wij de aanmelding voor eind juni 2017 hebben ontvangen, zijn reeds uitgenodigd voor het maken van een online assessment en het inplannen van een intakegesprek voor de zomervakantie. Degene die nog geen assessment hebben gemaakt of nog geen intakegesprek hebben ingepland kunnen na het afronden van het assessment online een afspraak maken door in te loggen met je Saxion Account op www.saxion-intake.nl (via Google Chrome of Firefox) en te klikken op Nieuwe Events. Mocht je problemen ondervinden bij het maken van een afspraak, mail dan naar intake.fem@saxion.nl.

Aanmelding na juni 2017

Aspirant studenten die toelaatbaar blijken en waarvan wij de aanmelding na eind juni 2017 ontvangen, kunnen vanaf 28 augustus 2017 een uitnodiging voor het maken van het assessment en het inplannen van een intakegesprek verwachten. In ieder geval vinden deze individuele intakegesprekken op 28 augustus (Enschede) en 29 augustus (Deventer) plaats.

Houd er rekening mee dat de zomervakantie bij Saxion van 17 juli t/m 25 augustus duurt. Het kan dus zijn dat wij in die periode minder goed bereikbaar zijn voor vragen en je wellicht ook later dan gebruikelijk een antwoord kunt terug verwachten. Op maandag 28 augustus gaan wij weer van start.

Heb je nog vragen over de opleiding Fiscaal Recht en Economie? Mail dan naar frontoffice.fem@saxion.nl of neem contact op met de frontoffice via telefoonnummer 088 - 019 1478. Je kunt ook de veelgestelde vragen nalezen om te kijken of daar je vraag tussen staat.