Startersinfo voltijd

Gezondheid & Technologie (Deventer)

Na een spannende periode van eindexamens ben je waarschijnlijk benieuwd naar je nieuwe opleiding. Hier vind je alle informatie voor een goede start van het komende studiejaar.

Boekenlijst en laptop

Op je boekenlijst zie je welke boeken er aankomend studiejaar nodig zijn. De boekenlijst, inclusief bestelmogelijkheid, vind je op Studystore.nl. Verzending is gratis. Ook raden wij je aan om een laptop aan te schaffen voor je opleiding. Wij stellen geen bijzondere eisen aan een laptop. 

Aanschaf kleding
Gedurende de praktijklessen heb je een uniformjasje nodig. Dit jasje kun je aanschaffen via Saxion bij Snuverink Twepa. Op maandag 28 augustus is Snuverink Twepa aanwezig van 08.30 tot 10.00 uur in lokaal B4.34 en kun je een jasje passen en aanschaffen. Je dient tijdens deze passessie contant (gepast) geld mee te nemen om het uniform jasje vooraf af te rekenen met de medewerker van Snuverink Twepa. De kosten van dit jasje zijn €30,-. 

Bohn Stafleu van Loghum Academy
In de week van 28 augustus ontvang je een mail op je Saxion mailaccount van de uitgever Bohn Stafleu van Loghum (BSL) met een activeringslink voor de online leeromgeving BSL Academy. Klik op de link om je account te activeren en doe dit z.s.m. want de link zal slechts enkele dagen actief zijn. In de link staat tevens informatie over de betaling van het lidmaatschap. Indien de betaling niet vóór 1 oktober 2017 heeft plaatsgevonden heb je geen toegang meer tot het BSL account. Je hebt dit account nodig om onderwijs te kunnen volgen dus het lidmaatschap behoort bij de verplichte literatuur van de opleiding. Tijdens de introductiedag ontvang je meer informatie over hoe je je kunt inloggen op je Saxion mailaccount. 

>> Meer informatie over aanschaf BSL Academy

Eerste lesdag en rooster

Op maandag 4 september 2017 begint het onderwijs voor alle eerstejaarsstudenten. Lesroosters zijn beschikbaar via MijnSaxion. Het lesrooster kun je vinden via het tabblad 'Mijn Studie > Lessen'. Eén studiejaar is opgedeeld in vier kwartielen (één kwartiel staat voor acht lesweken en twee toetsweken). De lesroosters worden per aanvang van het kwartiel beschikbaar gesteld. Tijdens de introductiedag van je opleiding op 28 augustus, ontvang je meer informatie over jouw klas en je rooster.

Vaccinatie Hepatitis B
Als student Gezondheid & Technologie kom je tijdens je studie op leerwerkplaatsen (stage) waar je in aanraking komt met patiënten. Het is voor studenten verplicht om zich te laten vaccineren tegen Hepatitis B. De vaccinaties worden door de academie georganiseerd voor alle eerstejaars studenten en worden eenmalig vergoed. Kijk hier voor meer informatie. Lees de informatie goed door! Wil je meedoen aan het vaccinatietraject? Retourneer dan vóór vrijdag 1 september 2017 het intakeformulier in een gesloten envelop. Ook als je reeds gevaccineerd bent voor Hepatitis B dien je het formulier in te vullen en de eventuele titerbepaling te noteren.

Inloggen MijnSaxion
Het internetportaal van Saxion heet MijnSaxion en bereik je via MijnSaxion.nl. Op MijnSaxion vind je je klassenindeling, les- en toetsrooster, zie je je laatste toetsresultaten en vind je alle informatie over jouw opleiding en de voorzieningen binnen Saxion. Inloggen kan met de inloggegevens die je na aanmelding van Saxion hebt ontvangen. Let op: de klassenindeling, lesroosters en overige informatie is eind augustus beschikbaar op MijnSaxion. Wil je je inloggen? Volg dan onderstaand stappenplan of bekijk de instructievideo:

  • Ga naar MijnSaxion.nl en stel (indien dat gevraagd wordt) eenmalig je gebruikersprofiel in: dat is je academie (AGZ), je opleiding en de leslocatie (Enschede). Volg de instructies op het scherm.
  • Voor het inloggen in MijnSaxion heb je de accountgegevens nodig die je per mail toegestuurd hebt gekregen. Na het inloggen zie je de opleidingsmededelingen. Eind augustus vind je hier de klassenindeling. Als je weet in welke klas je zit, kies je het tabblad ‘Mijn Studie’ en dan ‘Lessen’.

 

De introductieweek voor de studieroute Gezondheid & Technologie bestaat uit een opleidingsintroductie op Saxion (28 augustus), een kamp (28 t/m 30 augustus) en aansluitend de HOI-dagen die Saxion zelf organiseert (30 augustus t/m 1 september).

Opleidingsintroductie - 28 tot en met 30 augustus

Maandag 28 augustus vindt de opleidinginsintroductie plaats. Je wordt om 09.45 uur verwacht in de centrale hal van Saxion in Deventer. Daar word je opgevangen door onze studenten. Vervolgens ga je kennismaken met Saxion, de opleiding Verpleegkunde, het docententeam en je medestudenten. Je krijgt te horen in welke groep je zit, je ontvangt het rooster en je maakt kennis met medestudenten binnen de groep en jouw studieloopbaanbegeleider. Daarnaast ontvang je alle benodigde informatie om vanaf maandag 4 september te starten met de opleiding.

Let op: tussen 08.30 en 10.00 uur kun je je uniformjasje passen op de 4e etage, B4.34!

Het programma ziet er als volgt uit:
Vanaf 08.30 uur: passen uniformjasje
09.45 uur: ontvangst in de centrale hal
10.00 uur: plenaire opening en rondleiding
11.15 uur: kennismaking met de opleiding
12.30 uur: afronding
14.30 uur: start kamp georganiseerd door introductiecommissie (zie: op kamp met studievereniging Hysteria)

Op kamp met Studievereniging Hysteria

Vanaf maandagmiddag 14.30 uur wordt een introductiekamp georganiseerd door en voor studenten van de studieroute Gezondheid & Technologie en de opleiding Verpleegkunde. Studievereniging Hysteria heeft een programma samengesteld waarin je op informele wijze nader kennismaakt met je medestudenten en de opleiding. 

>> Meer informatie over introductiekamp en aanmelden.

S.V. Hysteria

We raden je aan om lid te worden van de studievereniging S.V. Hysteria. Niet alleen voor de gezellige uitjes maar ook voor hun actieve rol rondom het organiseren van excursies en andere aanvullende activiteiten die voor de opleiding van belang zijn. Bij het lidmaatschap hoort geen ontgroening! De studievereniging is voor studenten van HBO-Verpleegkunde en Gezondheid & Technologie.

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

 

Heb je vragen? Check dan de FAQ's. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de frontoffice van de Academie Gezondheidszorg via frontoffice.agz@saxion.nl of via onderstaand nummer. De bereikbaarheid is in de zomerperiode beperkt: 

Periode Bereikbaar tussen Telefoonnummer
17 t/m 21 juli* 08.00 en 16.30 uur 088 - 019 3525
24 juli t/m 2 augustus 09.00 en 14.00 uur 088 - 019 3525
3 t/m 18 augustus** Niet bereikbaar  
Vanaf 21 augustus 08.00 en 16.30 uur 088 - 019 3525

*Vrijdag 21 juli zijn we tot 12.30 uur bereikbaar. 
**Heb je een dringende vraag? Dan kun je contact opnemen met het algemene nummer van Saxion: 088 - 019 8888 of stuur een mail naar frontoffice.agz@saxion.nl

Informatie BSL Academy