Startersinfo voltijd

Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs. Meer informatie is te vinden onder het tabje studiekeuzecheck.

Lesrooster

Jouw eerste lesweek start op maandag 4 september 2017. Het lesrooster voor kwartiel 1 wordt in de week van 28 augustus t/m 1 september 2017 gepubliceerd op ‘MijnSaxion’. Ga naar MijnSaxion.nl en log in met je studentnummer en wachtwoord. Klik vervolgens op Mijn studie > Lessen en vind informatie over je lesrooster, roosterwijzigingen en roosterinformatie. Je klas staat hier al aangegeven en de verschillende lesweken kun je aanklikken.

Iedere vrijdag om 08.00 uur is het lesrooster voor de daaropvolgende week definitief. Bij onvermijdelijke ad hoc wijzigingen (bijvoorbeeld door ziekte) ontvang je van ons een e-mail.

Lukt het je niet om in te loggen op MijnSaxion, neem dan contact op met het Servicepoint Studentenbalie in Deventer via telefoonnummer 088-0193773.

Let op: de klasindeling van HTRO wordt bekend gemaakt op dinsdag 29 augustus. Lees verder onder het tabje ‘Opleidingsintroductie’.

Studieboeken

De boekenlijst, inclusief bestelmogelijkheid, vind je op Studystore.nl. Studenten van Saxion ontvangen 5% korting bij een bestelling van twee of meer verschillende Nederlandstalige studieboeken en 10% korting op buitenlandse boeken. De  overige kortingen en de exacte voorwaarden vind je ook op de website van Studystore.

Lukt het niet om je boeken te bestellen of heb je vragen over de website, neem dan contact op met de klantenservice van Studystore.

Saxion Survivalgids

In de online Survivalgids vind je alle informatie om het eerste jaar te overleven: info over Saxion in het algemeen, verhalen van studenten en specifieke informatie over je opleiding en nog veel meer!

Voor je van start gaat...

De info in de Survivalgids is gekoppeld aan MijnSaxion; de portal tot alle systemen en info rondom je studie. MijnSaxion is je gehele studie van groot belang, dus stel je profiel goed in. Deze instructievideo laat zien hoe je dat doet.

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs. Meer informatie is te vinden onder het tabje studiekeuzecheck.

Welkom bij de Saxion Hospitality Business School!

Na de zomer begin je met de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO) bij de Hospitality Business School (HBS). Op dinsdagochtend 29 augustus ben je van harte welkom bij Saxion in Deventer, dan maak je kennis met je studieloopbaanbegeleider en natuurlijk je klasgenoten. In de eerste officiële lesweek, die begint op maandag 4 september, ga je direct op een soort studiereis en verblijf je drie dagen en twee nachten extern. Deze studiereis noemen we de Detox, omdat jij je talenten gaat (her)ontdekken en gaat kijken naar welke rol(len) jij aanneemt tijdens samenwerkingen.

Vragen?

Heb je vragen over de introductie of over de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs in het algemeen? Neem dan contact op met de Front Office van de HBS. Dit kan via telefoonnummer (088)-019 3400 of door een mailtje te sturen naar hbsfrontoffice@saxion.nl.

In verband met de vakantie is de HBS Front Office gesloten van maandag 24 juli t/m vrijdag 11 augustus.

Programma dinsdag 29 augustus

Voordat de officiële lesweken beginnen, maken we graag kennis met je. Je bent van harte welkom op dinsdagochtend 29 augustus om 9.15 uur in de centrale hal van Saxion Deventer. Deze ochtend leer je je klasgenoten en je studieloopbaanbegeleider kennen en nemen we de twee Detox-weken met je door. Als je nog vragen hebt, dan kun je die uiteraard stellen. De dag eindigt rond 14.00 uur. Ook kun je je samen met je klasgenoten direct aanmelden voor de Saxionbrede introductie, HOI 2017, die een dag later begint.

Programma introductie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs - Tweeweekse programma

De eerste twee lesweken staan in het teken van elkaar leren kennen (je studiegenoten en docenten), jezelf leren kennen door allerlei leuke uitdagingen aan te gaan en tot slot de toerismebranche leren kennen. De eerste week verblijf je extern, inclusief twee overnachtingen. De tweede week ben je bij Saxion in Deventer. Beide weken zijn verplicht om deel te nemen, want deelname is een randvoorwaarde van de module Reflective Practitioner.

Kosten
De kosten voor het tweeweekse programma bedragen € 150-. De betaling gaat via Ideal; de factuur wordt bij de start van je studie naar je Saxion-mail gestuurd. De kosten van het programma zijn inclusief het vervoer, de accommodatie, ontbijt (2x), lunch (4x) en diner (3x), drankjes, tussendoortjes, activiteiten en de eindborrel in week twee. Bij bijzondere omstandigheden kun je contact opnemen met HBS Front Office. In de tweede week verzorg je je eigen lunch, behalve op de maandag. Je kan wat meenemen, maar ook wat halen in de kantine van Saxion.

Deze studiereis is de eerste van de twee studiereizen die aangeboden worden in het eerste studiejaar. De tweede studiereis wordt in 2018 aangeboden.

Toets tweeweekse programma
Het tweeweeks programma is onderdeel van het eerstejaars moduul Reflective Practitioner. Deelnemen aan het tweeweekse Detoxprogramma is een randvoorwaarde binnen dit moduul. Dit betekent dat deelname verplicht is en je zonder deelname het moduul niet met een voldoende kunt afronden. Tijdens de Detox leer je waar jouw talenten, kwaliteiten en vaardigheden liggen en ontdek je waar jij je meer in wilt verdiepen. Later in de de opleiding presenteer je de uitkomsten. Meer informatie krijg je van je docent tijdens het programma. 

Meer info in de nieuwsbrieven
Houd de e-mailnieuwsbrieven van onze opleiding in de gaten. Hier houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de Detox.

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Kleding bij zakelijke gelegenheden

Er representatief uitzien staat hoog in het vaandel in onze branche. Het is belangrijk voor studenten Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs om kledingetiquette te kennen. Er is geen standaard outfit/pak dat je speciaal hoeft aan te schaffen. Het bezitten en dragen van representatieve (business casual of professional) kleding is je eigen verantwoordelijkheid en kan op verschillende momenten van je gevraagd worden (toetsmomenten of excursies). Het kan dus voor komen dat wij je vragen om kosten te maken voor de aanschaf van passende kleding.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je een eigen naambadge aanschaft (€7,50) voor je herkenbaarheid en als teken van gastvrijheid.

Overige kosten

Klik hier voor een overzicht van extra kosten die je kunt verwachten tijdens het eerste jaar van je opleiding bij de HBS. Denk hierbij aan kosten voor bijvoorbeeld de studiereis en excursies. De bedragen in dit overzicht zijn een richtlijn. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Heb je je aangemeld voor de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs? Voor deze opleiding geldt dat de studiekeuzecheck een verplicht onderdeel van de aanmeldprocedure is. De studiekeuzecheck bestaat uit het maken van een assessment waarbij je je CV en motivatiebrief uploadt en een adviesgesprek (met een docent) en studentgesprek bij Saxion. Binnen vijf werkdagen na de studiekeuzecheck ontvang je een persoonlijk studieadvies. Welk studieadvies je krijgt is afhankelijk van jouw datum van inschrijving.

  1. Heb jij je vóór 1 mei 2017 aangemeld? Dan blijft het advies een advies. Je kunt ook bij een negatief advies besluiten om met de opleiding te beginnen.
  2. Heb jij je ná 1 mei 2017 aangemeld? Dan is een negatief advies bindend en mag je niet met de opleiding starten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck, inclusief de periode waarin de studiekeuzechecks plaatsvinden, vind je hier (onder het tabje 'studiekeuzecheck). Daarnaast kun je alleen starten met de opleiding als je aan alle inschrijfvoorwaarden van Saxion hebt voldaan.

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs. Meer informatie is te vinden onder het tabje studiekeuzecheck.

Contactgegevens HBS Front Office

Telefoon: 088-019 3400
Email: hbsfrontoffice@saxion.nl

In verband met de vakantie is de HBS Front Office gesloten van maandag 24 juli t/m vrijdag 11 augustus.

Heb je vragen over de introductie of over de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs in het algemeen? Neem dan contact op met de Front Office van de HBS.