Startersinfo voltijd

Hotel Management (Nederlands)

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Hotel Management. Meer informatie is te vinden onder het tabje studiekeuzecheck.

Lesrooster

Jouw eerste lesweek start op maandag 4 september 2017. Het lesrooster voor kwartiel 1 wordt in de week van 28 augustus t/m 1 september gepubliceerd op ‘MijnSaxion’. Ga naar MijnSaxion.nl en log in met je studentnummer en wachtwoord. Klik vervolgens op Mijn studie > Lessen en vind informatie over je lesrooster, roosterwijzigingen en roosterinformatie. Je klas staat hier al aangegeven en de verschillende lesweken kun je aanklikken.

Iedere vrijdag om 08.00 uur is het lesrooster voor de daaropvolgende week definitief. Bij onvermijdelijke ad hoc wijzigingen (bijvoorbeeld door ziekte) ontvang je van ons een e-mail.

Lukt het je niet om in te loggen op MijnSaxion, neem dan contact op met het Servicepoint Studentenbalie in Deventer via telefoonnummer 088-0193773.

Let op: je ontvangt jouw klascode bij de ontvangst van de introductie op maandag 28 augustus.

Studieboeken

De boekenlijst vind je op de website van Studystore. Studenten van Saxion ontvangen 5% korting bij een bestelling van twee of meer verschillende Nederlandstalige studieboeken en 10% korting op buitenlandse boeken. Voor overige kortingen en de exacte voorwaarden verwijzen wij je naar de website van Studystore. Verzending is gratis!

Lukt het niet om je boeken te bestellen of heb je vragen over de website, neem dan contact op met de klantenservice van Studystore.

Saxion Survivalgids

In de online Survivalgids vind je alle informatie om het eerste jaar te overleven: info over Saxion in het algemeen, verhalen van studenten en specifieke informatie over je opleiding en nog veel meer!

Voor je van start gaat...

De info in de Survivalgids is gekoppeld aan MijnSaxion; de portal tot alle systemen en info rondom je studie. MijnSaxion is je gehele studie van groot belang, dus stel je profiel goed in. Deze instructievideo laat zien hoe je dat doet.

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Hotel Management. Meer informatie is te vinden onder het tabje studiekeuzecheck.

Welkom bij de Saxion Hospitality Business School!

Na de zomer begin je met de opleiding Hotel Management (HM) bij de Hospitality Business School (HBS) van Saxion. De HBS nodigt je van harte uit voor de Saxion introductieweek van 28 tot 31 augustus. Maandag en dinsdag maak je kennis met je klas, de opleiding Hotel Management en de academie HBS. Tijdens de HOI 2017 (woensdag) leer je je medestudenten van Saxion en het studentenleven van Apeldoorn op een ontspannen manier kennen.

Vragen?

Heb je vragen over de introductie of over de opleiding Hotel Management in het algemeen? Kijk of je het antwoord kunt vinden in deze FAQ. Mocht je het antwoord niet kunnen vinden, dan kun je contact opnemen met de Front Office van de HBS. Dit kan via telefoonnummer 088-0193410 of door een mailtje te sturen naar hbsfrontoffice@saxion.nl.

In verband met de vakantie is de HBS Front Office gesloten van maandag 24 juli t/m vrijdag 11 augustus.

Programma introductie Hotel Management - maandag 28 en dinsdag 29 augustus

De introductieweek begint op maandag 28 augustus om 10.30 uur in de centrale hal van Saxion in Apeldoorn.

Maandag 28 augustus 2017

10.30 – 11.00 uur Ontvangst voor de introductie Hotel Management, centrale hal van Saxion in Apeldoorn
11.00 – 11.15 uur Opening programma
11.15 – 13.15 uur Kennismaking met je klas en studieloopbaanbegeleider (slb’er)
13.15 – 14.30 uur Lunch en mogelijkheid om je aan te melden/registreren voor de HOI 2017
14.30 – 16.00 uur Voorbereiding fieldtrips (bedrijfsbezoeken) van dinsdag 29 augustus, samen met je klas en slb’er. Ook ontvang je belangrijke informatie over de eerste lesweek.
16.15 – 18.00 uur Feestelijke afsluiting


Dinsdag 29 augustus 2017

10.00 uur Fieldtrip: ontvangst bij bedrijf 1*
14.00 uur Fieldtrip: ontvangst bij bedrijf 2*

*Welke bedrijven je gaat bezoeken, wordt bekend gemaakt tijdens de voorbereiding van de fieldtrips op maandag 28 augustus.

Fieldtrips

Op dinsdag 29 augustus ga je in groepen op ‘fieldtrip’. Je gaat twee bedrijven/organisaties uit het werkveld bezoeken.

Kleding tijdens de fieldtrips
Tijdens de voorbereiding van de fieldtrips, op maandag 22 augustus, gaan we dieper in op de houding en attitude die de opleiding hierbij van jou verwacht. Houd er al wel vast rekening mee dat je tijdens de bedrijfsbezoeken representatief (business casual) gekleed gaat.

Business casual is een kledingstijl die net wat meer casual is dan de traditionele zakelijke kleding (business formal). Hoewel deze kledingstijl wat meer casual is, betekent het niet dat zomaar alles kan. Jouw studieloopbaanbegeleider (slb’er) besteedt hier aandacht aan tijdens de voorbereiding van de fieldtrips. De belangrijkste do’s & don’ts hebben wij vast voor jou op een rijtje gezet. Heb je hier vragen over? Stel ze dan gerust aan je slb’er!

Vervoer tijdens de fieldtrips
Voor de fieldtrips op dinsdag 29 augustus haal je, indien nodig, zelf je vervoersbewijs voor de trein en/of bus. Wanneer je niet over een geldig studentenreisproduct (OV-chipkaart) beschikt, kun je je reiskosten (alleen openbaar vervoer) declareren bij de HBS met dit declaratieformulier reiskosten. Let op: het declaratieformulier dient digitaal ingevuld te worden en daarna, voorzien van een handtekening, uiterlijk vrijdag 15 september ingeleverd te worden bij de HBS Front Office.

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Taalkeuze

In het eerste jaar van de opleiding krijg je naast het verplichte Engels ook les in een 2e moderne taal naar keuze. Je kunt uit de volgende talen kiezen:

  1. Spaans (start op niveau 0)
  2. Frans (start op beginnersniveau A2)
  3. Duits (gaat verder op eindexamenniveau HAVO, maar basiskennis wordt ook herhaald)

Wij willen je vragen zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór 1 juli 2017, jouw taalkeuze door te geven via dit formulier.

Aanschaf HBS-pak

Bij gelegenheden tijdens de opleiding waar je de HBS formeel vertegenwoordigt, is het voor alle HM-studenten verplicht het HBS-pak te dragen. Denk daarbij aan bedrijfsbezoeken tijdens een studiereis, de organisatie van evenementen, of bij bepaalde colleges en toetsen.

De HBS heeft, samen met Piet Zoomers, een kledingset voor je samengesteld. Het HBS-pak is passend bij de branche, past in het tijdsbeeld en is duurzaam. De verhouding prijs/kwaliteit is goed.

In de maanden juni, juli en augustus kun je jouw HBS-pak aan laten meten bij Piet Zoomers in Wilp en Hengelo. Alle belangrijke informatie over de aanschaf van het HBS-pak vind je in deze brief.

Overige kosten

Klik hier voor een overzicht van extra kosten die je kunt verwachten tijdens het eerste jaar van je opleiding bij de HBS. Denk hierbij aan kosten voor bijvoorbeeld de studiereis en excursies. De bedragen in dit overzicht zijn een richtlijn. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Heb je je aangemeld voor de opleiding Hotel Management? Voor deze opleiding geldt dat het onderzoek aanvullende eisen een verplicht onderdeel van de aanmeldprocedure is. Het onderzoek aanvullende eisen bestaat uit het maken van een assessment waarbij je je CV en motivatiebrief uploadt, en een bezoek aan Saxion waarbij je een interview hebt met een docent en alumni en een discussieopdracht. Het advies is bindend. Je wordt alleen toegelaten tot de opleiding als je de intake met een positief resultaat hebt afgerond en je aan alle inschrijfvoorwaarden van Saxion hebt voldaan. Meer informatie over de intake, inclusief de periodes waarin de intakes plaatsvinden, vind je hier.

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Hotel Management. Meer informatie is te vinden onder het tabje studiekeuzecheck.

Contactgegevens HBS Front Office

Telefoon: 088-0193410
Email: hbsfrontoffice@saxion.nl

In verband met de vakantie is de HBS Front Office gesloten van maandag 24 juli t/m vrijdag 11 augustus.

Heb je vragen over de introductie of over de opleiding Hotel Management in het algemeen? Kijk of je het antwoord kunt vinden in deze FAQ. Mocht je het antwoord niet kunnen vinden, dan kun je contact opnemen met de Front Office van de HBS.