Interior Design & Styling

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Interior Design & Styling. Meer informatie is te vinden onder de tab studiekeuzecheck.

Lesrooster

Jouw eerste activiteiten starten op maandag 28 augustus 2017. Het rooster voor de eerste periode wordt in de week van 28 augustus t/m 1 september 2017 gepubliceerd op roosters.saxion.nl. Als je naar de website gaat en je klascode invult, zie je het rooster verschijnen voor de komende weken. Deze klascode ontvang je medio juli via een nieuwsbrief.

Tussentijdse noodzakelijke wijzigingen (bijvoorbeeld door ziekte), worden bekend gemaakt via Blackboard, onze digitale leeromgeving, en/of e-mail. Tijdens de introductieweek krijg je uitleg over o.a. Blackboard.

Studieboeken

De boekenlijst, inclusief bestelmogelijkheid, vind je op de website van Studystore. Studenten van Saxion ontvangen 5% korting bij een bestelling van twee of meer verschillende Nederlandstalige studieboeken en 10% korting op buitenlandse boeken. Voor overige kortingen en de exacte voorwaarden verwijzen wij je naar de website van Studystore.

Lukt het niet om je boeken te bestellen of heb je vragen over de website, neem dan contact op met de klantenservice van de Studystore.

Materialen

Tijdens de opleiding wordt er gewerkt met verschillende materialen. Op de materialenlijst staan alle basismaterialen die je beslist nodig hebt. Wij adviseren je dan ook de genoemde materialen (voor zover nog niet in je bezit) aan te schaffen. Op loopafstand van de academie (in de binnenstad van Deventer) vind je aan de Lange Bisschopstraat 25, de winkel ‘Uit de Kunst’. Hier kun je uitstekend terecht voor het aanschaffen van het benodigde materiaal. Tevens een mooie gelegenheid om Deventer te bezoeken

Aanschaf computer of laptop

Voor een goede ontwikkeling tijdens je studie is beschikking over een computer of laptop noodzakelijk. In de praktijk zien we dat veruit de meeste studenten over een laptop beschikken. De aanschaf kan naar eigen voorkeur gedaan worden, maar zorg er wel voor dat je computer of laptop aan de minimale systeemvereisten voldoet.

Voor de systeemvereisten verwijzen wij je naar de website van Vectorworks. De software van Vectorworks is namelijk de zwaarste software die je tijdens je opleiding gebruikt, dus als je computer of laptop aan deze systeemvereisten voldoet dan zit je zeker goed!

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Interior Design & Styling. Meer informatie is te vinden onder de tab studiekeuzecheck.

Welkom bij de Jan des Bouvrie academie!

Na de zomer begin je met de opleiding Interior Design & Styling (IDS) bij de Jan des Bouvrie academie van Saxion Next in Deventer. Wij nodigen je van harte uit voor de introductie van Interior Design & Styling op 28 en 29 augustus, de HOI 2017 van 30 augustus tot 1 september en de Intro Experience IDS van 4 t/m 6 september.

Vragen?

Heb je vragen over de introductie of over de opleiding Interior Design & Styling in het algemeen? Neem dan contact op met de Front Office van IDS. Dit kan via telefoonnummer (088)-019 3400 of door een mailtje te sturen naar ids.next@saxion.nl.

In verband met de vakantie is de IDS Front Office gesloten van maandag 24 juli t/m vrijdag 11 augustus. Wij wensen je een fijne vakantie en rekenen op je komst op maandag 28 augustus bij Saxion in Deventer!

Programma introductie Interior Design & Styling - maandag 28 en dinsdag 29 augustus

De introductie van Interior Design & Styling is op maandag 28 en dinsdag 29 augustus bij Saxion in Deventer. Let op: voor de workshop 'Van Droom naar Daad' op maandag 28 augustus vragen wij je een wit t-shirt mee te nemen.
 

Maandag 28 augustus 2017
10.30 – 11.00 uur Ontvangst voor de introductie Interior Design & Styling, centrale hal van Saxion in Deventer
11.15 – 12.00 uur Opening programma door Yvonne Temmink, teammanager Interior Design & Styling en Jan des Bouvrie
12.00 – 13.00 uur Kennismaking met je klas en je studiecoach
13.00 – 13.30 uur Lunch (wordt door de opleiding verzorgd)
13.30 – 16.30 uur Workshop ‘Van Droom naar Daad!’ samen met je klas
 

Dinsdag 29 augustus 2017

 

10.30 - 11.00 uur Presentatie met belangrijke praktische info om goed van start te gaan met je opleiding. In collegezaal C173
11.00 - 12.30 uur Workshop ‘Gelukskunde’ door Mirjam Spitholt met alle 1e jaars gezamenlijk
12.30 - 13.00 uur Lunch (zelf lunch meenemen)
13.00 - 16.00 uur Introductie van de 1e jaars modulen Materialisatie, Schetsen & Bouwen en Beroepsoriëntatie.


Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

LET OP: Studenten van Saxion Next kunnen zich voor de HOI aanmelden door een mail te sturen naar hoi.deventer@saxion.nl

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Intro Experience IDS - maandag 4 tot en met woensdag 6 september

Na de eerste week ga je op maandag 4 september op een soort studiereis, de Intro Experience. Samen met alle eerstejaars IDS-studenten verblijf je drie dagen en twee nachten in Epen (nabij Maastricht). Er gaan enkele docenten en tweedejaars studenten mee. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en er is natuurlijk ook voldoende tijd om met je klasgenoten bij elkaar te zitten en elkaar te leren kennen.

Tijden
Je wordt op maandag 4 september om 8.30 uur verwacht bij Saxion Deventer. Om 9.00 uur vertrekken we gezamenlijk met de bus richting Epen. Op woensdagmiddag 6 september ben je  rond 17.00 uur terug bij Saxion Deventer.

Accommodatie
We verblijven bij ’t Zinkviooltje in Epen, een groepsaccommodatie & camping. De slaapkamers, met stapelbedden, bieden ruimte aan 6 tot 15 personen. Ook is er een grote gemeenschappelijke ruimte. Het sanitair is goed. We zijn met veel studenten, dus verwacht niet dat je altijd direct kan douchen.

Kosten
Reis- en verblijfkosten zijn zoveel mogelijk inbegrepen, met uitzondering van eventuele kosten voor de lunch en/of een drankje tijdens ons bezoek aan Maastricht op woensdag. Voor alcoholische drankjes bij ’t Zinkviooltje (bier en wijn) betaal je 1 euro per drankje uit eigen zak. Ook hier geldt, NIX onder de 18.

Meeneemlijst

  • Geldig legitimatiebewijs (ID-kaart/Paspoort)
  • Europese zorgpas
  • Vrijetijdskleding (denk ook aan een warme trui voor ’s avonds)
  • Schoenen waarop je kunt wandelen
  • Slaapzak, kussen en hoeslaken (=verplicht)

Neem alleen mee wat je nodig hebt en laat kostbaarheden thuis!

Bevestigen deelname
We gaan er vanuit dat alle eerstejaars studenten meegaan tijdens de Intro Experience. We vragen je jouw deelname te bevestigen door dit formulier zo snel mogelijk in te vullen. Uiterlijk vrijdag 25 augustus hebben we alle informatie in verband met de voorbereidingen. Door het invullen van het formulier verklaar je ook kennis te hebben genomen van de Code of Conduct (pdf). Meer informatie hierover volgt medio juli via een digitale nieuwsbrief.

Voor de opleiding Interior Design & Styling geldt dat het toelatingsassessment een verplicht onderdeel van de aanmeldprocedure is. Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor het toelatingsassessment. Hierin staat precies uitgelegd wat het toelatingsassessment inhoudt en hoe je je hierop voorbereidt. Daarnaast kun je alleen starten met de opleiding als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

Voor de opleiding IDS geldt een numerus clausus. Omdat kwaliteit voorop staat en wij aan goede voorzieningen hechten, beperken we het aantal studenten dat toegelaten wordt tot de opleiding. Voor het studiejaar 2017/2018 kunnen we 100 eerstejaarsstudenten plaatsen. Dit gebeurt op volgorde van aanmelding.

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Interior Design & Styling. Meer informatie is te vinden onder het tab studiekeuzecheck.

Contactgegevens IDS Front Office

Telefoon: 088-019 3400
Email: ids.next@saxion.nl
In verband met de vakantie is de IDS Front Office gesloten van maandag 24 juli t/m vrijdag 11 augustus.

Heb je vragen over de introductie of over de opleiding Interior Design & Styling in het algemeen? Neem dan contact op met de Front Office van de Jan des Bouvrie Academie.