Saxion Topsport Academy

Rooster

Vanaf maandag 4 september 2017 start het onderwijs. Of je ook daadwerkelijk les hebt op die dag, hangt af van je lesrooster: die ontvang je tijdens de introductie.

Bestel je boeken op tijd!

De boekenlijst is te vinden op Studystore.nl. Alle boeken van de lijst worden aangeraden in het eerste jaar, maar je kunt ervoor kiezen om eerst de boeken van periode 1 te kopen.

Saxion Survivalgids

In de online Survivalgids vind je alle informatie om het eerste jaar te overleven: info over Saxion in het algemeen, verhalen van studenten en specifieke informatie over je opleiding en nog veel meer!

Voor je van start gaat...

De info in de Survivalgids is gekoppeld aan MijnSaxion; de portal tot alle systemen en info rondom je studie. MijnSaxion is je gehele studie van groot belang, dus stel je profiel goed in. Deze instructievideo laat zien hoe je dat doet.

De opleidingsintro is de start van je opleiding en dus verplicht. Mocht je als gevolg van overmacht verhinderd zijn om aan de verplichte start deel te nemen, meld dit dan via de mail aan Janet Hietbrink (j.m.hietbrink@saxion.nl). Het betreft de opleidingen CE voltijd Deventer (incl. studieroute Sportmarketing en Saxion Topsport Academy).

De opleidingsintro voor de Saxion Topsport Academy vindt plaats op donderdag 31 augustus. Verdere details ontvang je in week van 21 augustus 2017.

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 30 en donderdag 31 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Goed van start bij Saxion!

Bij Saxion begin je goed voorbereid aan je opleiding. Voordat je start maken we graag persoonlijk kennis. Dit doen we tijdens de studiekeuzecheck. Daarin praat je over jouw keuze voor de opleiding, motivatie, je verwachtingen en wat je hebt ondernomen om je te oriënteren.

Ook bespreek je jouw kansen voor het succesvol afronden van de opleiding en eventuele aandachtspunten, bijvoorbeeld twijfel over de juiste studiekeuze, een functiebeperking etc. Het Studiesuccescentrum kan hierbij mogelijk ondersteuning bieden; ga voor meer informatie naar saxion.nl/studiesuccescentrum.

Studiekeuzecheck = intake assessment: hoe gaat het in zijn werk?

Om de kennismaking en de studiekeuzecheck goed te laten verlopen maak je thuis een digitaal intake-assessment. Je ontvangt hiervoor een mail met inloggegevens. Wacht niet te lang met het maken van dit assessment. Na het afsluiten van je assessment krijg je automatisch een scherm met de mogelijkheid om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Goed om te weten

Het maken van het assessment duurt ongeveer een uur. Zorg ervoor dat je in een rustige ruimte zit en genoeg tijd hebt. Zet tijdens de test je mobiele telefoon uit. 

Het assessment is niet bedoeld om te beoordelen of jij goed genoeg bent, maar om jouw sterke en zwakke punten in kaart te brengen. Het is belangrijk dat jij met het juiste beeld aan de opleiding begint en dat wij weten welke eventuele begeleiding je nodig hebt om succesvol te kunnen studeren.

Meer weten?

Stel je vraag door een e-mail te sturen naar j.m.hietbrink@saxion.nl

Meer informatie over intake en studiekeuzecheck vind je op saxion.nl/studiekeuzecheck.

Heb je nog vragen over de opleiding, neem dan contact op met de frontoffice in Deventer: 088-019 3030.

Vragen over aanmelding, inschrijving, collegegeld e.d., kun je mailen naar studentenbalie@saxion.nl of bellen naar 088-019 3773.

We zijn op zomervakantie van 17 juli t/m 18 augustus 2017. Voor dringende vragen gedurende deze periode kun je contact opnemen met Janet Hietbrink, 06-54684844.