Startersinfo voltijd

Social Work

Na een spannende periode van eindexamens ben je waarschijnlijk benieuwd naar je nieuwe opleiding. Hier vind je alle informatie voor een goede start van het komende studiejaar.

Lesrooster
De lesroosters zijn te vinden op MijnSaxion/Mijn studie/Lessen. Voor het bekijken van het lesrooster moet je weten in welke groep je zit. De groepsindelingen voor de voltijdopleiding worden in de week voor de introductieweek op MijnSaxion/Mijn studie/Opleidingsorganisatie/Mijn academie/Social Work Voltijd/Groepsindelingen geplaatst. 

Introductie en eerste lesdag
De opleidingsintroductie vindt plaats op maandag 28 en dinsdag 29 augustus. De eerste lessen starten vanaf maandag 4 september. Check je lesrooster voor je eerste lesdag.

Boekenlijst
De boekenlijst vind je op Studystore.nl. Je ontvangt hier 5% studentenkorting bij aankoop van twee of meer verschillende Nederlandstalige studieboeken. Op boeken van buitenlandse uitgeverijen ontvang je zelfs 10% korting.Verzending is gratis!

Inloggen MijnSaxion
Het internetportaal van Saxion heet MijnSaxion en bereik je via MijnSaxion.nl. Op MijnSaxion vind je je klassenindeling, les- en toetsrooster, zie je je laatste toetsresultaten en vind je alle informatie over jouw opleiding en de voorzieningen binnen Saxion. Inloggen kan met de inloggegevens die je na aanmelding van Saxion hebt ontvangen. Let op: de klassenindeling, lesroosters en overige informatie is eind augustus beschikbaar op MijnSaxion. Wil je je inloggen? Volg dan onderstaand stappenplan:

  • Ga naar MijnSaxion.nl en stel (indien dat gevraagd wordt) eenmalig je gebruikersprofiel in: dat is je academie (AMM), je opleiding en de leslocatie (Enschede). Volg de instructies op het scherm.
  • Voor het inloggen in MijnSaxion heb je de accountgegevens nodig die je per mail toegestuurd hebt gekregen. Na het inloggen zie je de opleidingsmededelingen. Eind augustus vind je op MijnSaxion/Mijn studie/Opleidingsorganisatie/Mijn academie/Social Work Voltijd, de klassenindeling. Als je weet in welke klas je zit, kies je het tabblad ‘Mijn Studie’ en dan ‘Lessen’ voor het lesrooster.

 

Wij nodigen je van harte uit voor de introductie van Social Work. Dit is de start van je opleiding en is verplicht! Deze intro is bedoeld om je academie, opleiding en medestudenten beter te leren kennen. Ook krijg je informatie over studiebegeleiding en praktische zaken, zoals het rooster en de digitale faciliteiten van Saxion. 

Opleidingsintroductie

Op maandag 28 en dinsdag 29 augustus vindt de opleidingsintroductie plaats. Op maandag wordt je tussen 10.30 en 11.00 uur verwacht bij het Muziekcentrum in Enschede (adres: Noorderhagen 27). Om 11.00 uur start het eerste deel van de introductie. De introductie duurt tot 16.00 uur. De lunch wordt geregeld voor deze eerste dag. Zorg dat je voor deze dag op mijnsaxion.nl je klas en naam van je studiebegeleider hebt opgezocht.

Op dinsdag wordt je om 12.00 uur verwacht bij Saxion op de Academie Mens en Maatschappij (locatie Elderink, 3e etage). Het programma duurt tot 19.00 uur. Deze dag is inclusief een borrel met een hapje en een drankje. De inhoud van het programma blijft nog even een verrassing! Er zijn voor de introductie geen speciale kledingvoorschriften waar je rekening mee hoeft te houden. Het is wel handig dat je makkelijke schoenen aantrekt.

Verhinderd?

Kun je niet aanwezig zijn bij de introductie? Laat ons dit weten via organisatiefase1.amm@saxion.nl. Als je niet komt, zonder ons hiervan op de hoogte te stellen, gaan wij ervan uit dat je niet start met de opleiding.

Begin je in het 2e, 3e of 4e studiejaar?

Informatie voor studenten die starten in de post-propedeuse kun je vinden op MijnSaxion > Mijn studie/Opleidingsorganisatie/Mijn academie/Social Work Voltijd

Studievereniging SAMM

SAMM is de studievereniging voor studenten van de opleiding Social Work. SAMM biedt studenten informatie, activiteiten en het studentenleven dat niet door de academie wordt aangeboden. Door SAMM is er een link tussen studenten, docenten en onderwijs, waarbij de vereniging het centrale aanspreekpunt is. Door diverse activiteiten te organiseren brengt zij studenten bij elkaar, zowel binnen als buiten Saxion. Meer weten? 

>> Volg studievereniging SAMM op Facebook

Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 30 augustus tot vrijdag 1 september

Behalve alleen mee te doen met de opleidingsintroductie, kun je er ook voor kiezen mee te doen aan het programma van de HOI. Op woensdag 30, donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september is er een introductieprogramma georganiseerd door de HOI. De HOI is de niet te missen introductieweek voor álle eerstejaars studenten van Saxion. In een unieke week maak je kennis met je studiegenoten, met Saxion en je ziet voor het eerst de stad vanuit studentenperspectief. Geniet van het bruisende uitgaansleven vol met studentenactiviteiten. Een betere en gezelligere manier om je studie te beginnen is er niet!

>> Check alle informatie én aanmeldformulier op de HOI site

Wanneer je je uiterlijk op 1 mei voor een opleiding in het Hoger Onderwijs hebt aangemeld kun je, ongeacht het gegeven advies in september starten met de opleiding.
Heb je je na 1 mei voor het eerst aangemeld voor een opleiding in het Hoger Onderwijs? Indien je na afloop van de intake het advies ‘onvoldoende match’ (advies D) ontvangt, dan heeft dit als gevolg dat jouw inschrijving voor die Saxion opleiding wordt geannuleerd.

Heb je je na 1 mei aangemeld en nog geen intakegesprek gehad? Dan ben je verplicht deel te nemen aan de introductiedagen. Krijg je nadien een negatief studieadvies dan kun je uiteraard alsnog niet starten met de opleiding.


 

Voor vragen kun je mailen of bellen met de frontoffice van de Academie Mens en Maatschappij: frontoffice.amm@saxion.nl of 088 - 019 1816.