Werktuigbouwkunde (avond)

Welkom, nieuwe student bij de avondopleiding Werktuigbouwkunde van de academie Life Science, Engineering & Design (LED) van Saxion! We zijn blij dat je voor deze opleiding hebt gekozen en wensen je veel succes.

Boekenlijst

De boekenlijst vind je op Studystore.nl. We raden je aan om de boeken nu alvast te bestellen. Dit kan ook via Studystore.nl, waar je ook 5% korting op je bestelling krijgt. (Let op: de weergegeven prijzen op de boekenlijsten zijn de prijzen inclusief studentenkorting.) Dictaten koop je bij de Repro (dictatenwinkel) van onze hogeschool.

Laptopvereisten

Voor je opleiding heb je een laptop nodig die aan bepaalde eisen moet voldoen. Dit heeft te maken met onder andere de grafische programma’s die wij gebruiken, zoals Solid Works. Meer informatie vind je als download op deze pagina.

Lesrooster en klassenindeling

De lessen van jouw opleiding starten vanaf 4 september 2017. Het lesrooster vind je vanaf eind augustus op MijnSaxion (de portal van Saxion). Volg de instructies in dit stappenplan om in te loggen: 

  • Ga naar Mijnsaxion.nl en stel (indien dat gevraagd wordt) eenmalig je gebruikersprofiel in: dat is je academie (LED), je opleiding (Werktuigbouwkunde) en je leslocatie (Enschede). Volg de instructies op het scherm.
  • Voor het inloggen in MijnSaxion heb je de accountgegevens nodig die je van ons thuis gestuurd krijgt/hebt gekregen. (Meer informatie over je inlogcode vind je hier.) Na het inloggen kies je het tabblad "Mijn Studie" en dan "Lessen". Op dezelfde pagina "Lessen" van MijnSaxion vul je onder het kopje "Rooster" bij "Klas" de klascode (EWB1AV) in. Vervolgens klik je op "Zoeken" en zie jij je lesrooster. Dat lesrooster is de eerste twee weken nog VOORLOPIG, er kunnen dan nog wijzigingen plaatsvinden. Als alternatief kun je ook naar roosters.saxion.nl gaan om de roosters op te vragen.

Jaarrooster

De indeling van lesperiodes, toetsen en vakanties vind je in het jaarrooster 2017-2018.

Saxion Survivalgids

In de online Survivalgids vind je alle informatie om het eerste jaar te overleven: info over Saxion in het algemeen, verhalen van studenten en specifieke informatie over je opleiding en nog veel meer!

Voor je van start gaat...

De info in de Survivalgids is gekoppeld aan MijnSaxion; de portal tot alle systemen en info rondom je studie. MijnSaxion is je gehele studie van groot belang, dus stel je profiel goed in. Deze instructievideo laat zien hoe je dat doet.

Introductiebijeenkomst  - maandagavond 4 september 17.30 uur

Voordat je aan je nieuwe opleiding begint willen we je graag welkom heten en je kennis laten maken met je studiegenoten tijdens een introductiebijeenkomst. Ook word je geïnformeerd over de opleiding en de organisatie van lessen en tentamens. De introductiebijeenkomst vindt plaats op maandag 4 september 2017 om 17.30 uur. Meer informatie hierover ontvang je per mail.

Voordat je kunt beginnen aan de avondopleiding Werktuigbouwkunde voer je een (oriënterend) gesprek met de coördinator van de opleiding. In dit gesprek kijk je samen of de opleiding aansluit bij jouw interesses. Uitgangspunten zijn jouw achtergrond, (voor)opleiding, werkervaring, huidige werkplek en je loopbaanwensen.

Het kan zijn dat je dit gesprek al gevoerd hebt voor of na je aanmelding. Mocht je het gesprek nog niet gevoerd hebben, dan wordt er na je aanmelding contact met je opgenomen om een afspraak te maken.

Voor inhoudelijke vragen over de opleiding kun je contact opnemen met Trynke Papa (coördinator avondopleiding): t.j.g.papa@saxion.nl | 088 - 019 14 48.

Heb je algemene vragen? Neem dan contact op met Susan Kok: s.w.d.kok@saxion.nl | 088 - 019 10 35.

Je kunt bij servicepoint Studentenbalie van Saxion terecht:

  • met vragen over Studielink;
  • met vragen over in- en uitschrijving en toelating;
  • met vragen over de betaling van collegegeld;
  • voor het maken van een afspraak met een studentendecaan, studentenpsycholoog of loopbaancoach;
  • voor het aanvragen van een collegekaart en verklaringen over betaald collegegeld en inschrijving.

Studentenbalie Enschede: 088 - 019 18 08 | studentenbalie@saxion.nl