Aanmelden voor een opleiding? Dat kan tot uiterlijk 15 augustus!

Heb je de opleiding gevonden die bij je past? Meld je dan aan via Studielink, dit kan tot uiterlijk 15 augustus 2017*. Officieel heet je aanmelding een 'verzoek tot inschrijving'. Na aanmelding word je uitgenodigd voor de verplichte studiekeuzecheck.
*Let op: voor lotingstudies en deeltijd bachelors gelden andere aanmelddeadlines! 

Meld je je na 1 mei voor het eerst aan voor een opleiding in het hoger onderwijs? Dan kan de opleiding besluiten om je op basis van de studiekeuzecheck niet toe te laten tot de opleiding.

 1. Ga naar www.studielink.nl.
 2. Log in met je persoonlijke DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag die dan eerst aan via www.digid.nl.
 3. Vul je persoonlijke gegevens in.
 4. Doe een 'verzoek tot inschrijving' voor de opleiding van jouw keuze.
 5. Via e-mail krijg je een bevestiging van jouw verzoek, met daarbij de inlogcodes voor onze aanmeldportal sis.saxion.nl, om daar je aanmelding te voltooien.

Via Studielink komt jouw inschrijving bij Saxion. We communiceren daarna met je via e-mail. Het komt wel eens voor dat onze mails in de spambox belanden. Check die daarom ook regelmatig.

Wat gebeurt er na je aanmelding via Studielink?

Je bent nog niet meteen ingeschreven als je in Studielink een verzoek tot inschrijving hebt gedaan. Dat ben je pas als je ook aan deze voorwaarden voldoet:

 • Je hebt je aanmelding bij Saxion bevestigd in de aanmeldportal sis.saxion.nl. Daar kun je ook aanvullende vragen beantwoorden en documenten uploaden die Saxion nodig heeft voor jouw inschrijving.
 • Je diploma (havo, vwo of mbo-4) is door Saxion of DUO gecontroleerd.
 • Met jouw diploma ben je toelaatbaar tot je gekozen opleiding of je hebt met succes een Saxion toelatingsonderzoek gedaan. Je voldoet ook aan een eventuele aanvullende toelatingseis van de opleiding.
 • Je hebt meegedaan aan de verplichte studiekeuzecheck van de opleiding.
 • Je persoonsgegevens zijn gecheckt. Dat doet Studielink automatisch. Sta je ingeschreven bij een Nederlandse gemeente, dan haalt Studielink die gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP).
 • Je hebt voor de start van het studiejaar de betaling van het collegegeld geregeld. Hierover ontvang je vanzelf meer informatie.

Nog geen keuze gemaakt of jouw studiekeuze aanpassen?

Heb je nog geen keuze kunnen maken voor aankomende jaar of wil je je studiekeuze nog aanpassen? Dan biedt Saxion je na je examens nog de mogelijkheid om een oriëntatiegesprek bij onze opleidingen te hebben. Zo helpen we je bij het maken van je studiekeuze. Ontmoet & Kies noemen we dat.

Introductie en start studie

Van maandag 28 augustus tot vrijdag 1 september vindt de Saxion introductieweek plaats. Op maandag en dinsdag volg je het verplichte programma van jouw opleiding. Dit programma staat vanaf juni op saxion.nl/startersinfo

Op woensdag en donderdag kun je meedoen aan de Saxion-brede introductie: de HOI. Tijdens het gevarieerde programma ga je met een groep van 10-12 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Een ouderejaarsstudent neemt jou en je groep op sleeptouw. Meer informatie over de HOI vind je op saxion.nl/hoi.

Maandag 4 september starten de lessen.

Meer informatie

Meer informatie over inschrijven? Kijk in de Studielink VRAAGbaak.

Contact

Heb je vragen? De Studentenbalie van Saxion helpt je graag!

Studente aan het werk