Uitschrijven

Je kunt op elk moment met je opleiding stoppen. Je moet dan een uitschrijfverzoek doen in Studielink. Je uitschrijving gaat in op de eerste van de maand na de maand waarin je het uitschrijfverzoek hebt gedaan.

Na je afstuderen

Ben je afgestudeerd? Dan word je automatisch uitgeschreven wanneer de Studentregistratie van Saxion je officiële diplomadatum heeft doorgekregen van je opleiding. De uitschrijfdatum is altijd de laatste dag van de maand waarin jouw diploma is vastgesteld. Als je om welke reden dan ook ingeschreven wilt blijven tot het eind van het studiejaar, moet je hiervoor een verzoek indienen bij de examencommissie van je opleiding. Je diploma wordt dan gedateerd op 31 augustus van dat studiejaar.

Aanvragen

> Zet je studie stop op Studielink

 1. Log in met je DigiD
 2. Selecteer bij 'Mijn opleidingen' de opleiding waarmee je wilt stoppen en klik op 'Verzoek tot uitschrijven'
 3. Als je in Studielink een Saxion e-mailadres hebt ingevoerd, verander dat dan in een ander mailadres. We sluiten je Saxion e-mailaccount namelijk af. Je mist dus anders informatie over je uitschrijving en het terugkrijgen van collegegeld.

Meer informatie

 • Studiefinanciering stoppen
  Stop je studiefinanciering via DUO
 • Collegegeld terugkrijgen
  Meer weten over of je misschien collegegeld terugkrijgt? Kijk dan bij Collegegeld terugkrijgen.
 • Een uittreksel van je diploma downloaden
  Je kunt met je DigiD, zelf bij jouw online diplomagegevens komen. Dit kan door in te loggen via www.mijndiplomas.nl. Hier kun je ook gratis een digitaal uittreksel downloaden. Een digitaal uittreksel van diplomagegevens uit het diplomaregister heeft dezelfde waarde als een papieren gewaarmerkte kopie.

Contact

Meer informatie of heb je vragen? Neem gerust contact op met de Studentenbalie of kijk in de Studielink VRAAGbaak.