Hoe collegegeld betalen

Bij Saxion betaal je het collegegeld door afgifte van een doorlopende machtigingsovereenkomst die de gehele periode dat je bij Saxion studeert van kracht blijft. Het is niet mogelijk om het collegegeld via de bank over te maken of door een werkgever te laten betalen.

Betaling in een keer of in termijnen

Bij Saxion heb je de optie om het collegegeld in één keer of in termijnen te betalen. Saxion kent 10 termijnen. Dit kun je aangeven op het machtigingsformulier. Als je in termijnen betaalt, wordt het collegegeld iedere maand rond de 25e afgeschreven. Zorg voor voldoende saldo op je rekening (minimaal € 200,- bij wettelijk collegegeld en minimaal € 600,- bij instellingscollegegeld). Bij een betaling in termijnen wordt jaarlijks € 24,- administratiekosten in rekening gebracht.

Uiterste betaaldatum

Een studiejaar begint op 1 september. Het machtigingsformulier moet dus ook vóór 1 september ondertekend bij de Studentregistratie van Saxion retour zijn om bij Saxion te mogen studeren. Als je op 1 september niet voldaan hebt aan alle inschrijvings- en betalingsvoorwaarden, wordt je inschrijving bij Saxion geannuleerd en kun je niet bij Saxion studeren.

Als je niet betaalt

Als Saxion het collegegeld niet van je rekening kan afschrijven, loopt je inschrijving gevaar. Als we je moeten uitschrijven wegens wanbetaling vervalt ook je recht op studiefinanciering en OV-kaart.

Betalingsgegevens wijzigen

Ieder studiejaar ontvang je in juni een nieuwe indicatie van het collegegeld voor het komende studiejaar. Dan kun je ook meerdere wijzigingen doorgeven in je betalingsgegevens. Wil je gedurende het studiejaar iets in je betalingsgegevens wijzigen? Dan kun je een nieuw machtigingsformulier aanvragen bij de Studentenbalie. Gedurende het studiejaar kun je niet meer wijzigen van eenmalige naar termijnbetaling of andersom. 

Afbeelding studenten op een rij