Internationaal studeren

Een internationale stage of studiereis is een ervaring die je je leven lang bij blijft. Bovendien heb je bij veel werkgevers een streepje voor als je een deel van je opleiding in het buitenland hebt doorgebracht. Vandaar dat Saxion je verschillende internationale studiemogelijkheden aanbiedt: van internationale stages en studiereizen tot speciale programma’s.

Wie wil, kan tijdens de studie bij Saxion de hele wereld verkennen! Van Australië tot België en van Kenia tot IJsland; met de juiste instelling en een goede voorbereiding kun je overal terecht. Saxion is een internationale kennisinstelling en stimuleert studenten een deel van hun stage in het buitenland uit te voeren. En met succes: elk jaar stijgt het aantal studenten dat voor stage naar het buitenland vertrekt.

Ook zijn er jaarlijks honderden Nederlandse Saxionstudenten die een deel van hun studietijd in het buitenland doorbrengen. Saxion neemt namelijk deel aan verschillende internationale uitwisselingsprogramma’s en stimuleert studenten om buitenlandervaring op te doen. Om de periode in het buitenland te vergemakkelijken bieden we diverse opleidingen en studieroutes in het Engels aan, zoals bijvoorbeeld International Business and Management Studies, Hotel Management en Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs. Daarnaast kent Saxion ook een groot aantal buitenlandse studenten die (een deel van) hun studie in Apeldoorn, Deventer of Enschede volgen. 

Beursmogelijkheden

Wil je in of buiten Europa (af-)studeren of stage lopen, dan kun je in aanmerking komen voor diverse beursprogramma’s waaraan Saxion deelneemt. Tijdens je studie krijg je meer informatie over de verschillende internationale studiemogelijkheden en deze beurzen.

International office: dé toegang tot wereldwijde stages en studiemogelijkheden

Het International Office (IO) helpt Nederlandse studenten die graag voor hun stage of opleiding naar het buitenland willen  en buitenlandse studenten die bij Saxion (gaan) studeren. De IO-medewerkers geven je informatie over alle buitenlandmogelijkheden en helpen je bij het regelen van praktische zaken zoals het aanvragen van verzekeringen, visa en studiebeurzen.

Meer weten? 

Neem dan contact op met het International Office via scholarships@saxion.nl.

test