Creative Media and Game Technologies

StudievormVoltijd
TypeBachelor opleidingen en studieroutes
LocatieEnschede
OpleidingsduurAlle richtingen binnen CMGT duren 4 jaar

CMGT: 3 creatieve en technische studierichtingen die je voorbereiden op de toekomst

Virtual reality in games, 360 graden video’s die je een compleet nieuwe ervaring bieden, slimme apparaten die aangestuurd worden door mobiele apps. Het zijn zomaar wat voorbeelden van een snel veranderende wereld. Bij CMGT stomen we jou klaar voor deze wereld. Je kunt kiezen uit drie verschillende studierichtingen. Dat doe je gelijk al bij je inschrijving. Het zijn:

Kunst en Techniek
Bij Kunst & Techniek word je opgeleid tot een allround ontwerper van interactieve media.
Je leert hoe je creatieve en technische skills kunt combineren met de nieuwste trends en ontwikkelingen. Je maakt kennis met onder andere digitaal design, programmeren, storytelling, 360 graden video en psychologie.

Game Design and Production
Bij de Engelstalige studieroute Game Design and Production word je specialist in het bedenken en vormgeven van games. Je leert hoe je games ontwerpt, je bedenkt de spelregels en je zorgt ervoor dat het geheel er visueel aantrekkelijk uitziet. Je werkt hierbij nauw samen met game engineers die de game programmeren.   

Game Engineering
Bij de Engelstalige studieroute Game Engineering leer je alles over de technologie en de programmering achter games. Of het hierbij nu gaat om games voor computers, smartphones of voor de nieuwste consoles. Hierbij werk je veel samen met game creators en designers die verantwoordelijk zijn voor het bedenken en vormgeven van de games.

Eerste en tweede jaar
In de eerste twee jaren leg je een brede basis voor de rest van je studie. Je volgt regelmatig vakken met studenten van de andere richtingen. Je krijgt te maken met veel verschillende onderwijsvormen, zoals werk- en hoorcolleges, practica, individuele en groepsprojecten.

Derde en vierde jaar
Na twee jaar is het tijd om je eerste praktijkervaring op te doen. Dit doe je in de vorm van een stage bij een zelfgekozen bedrijf of organisatie. Afhankelijk van je richting, ga je vervolgens een minor volgen of ga je aan de slag met een verdieping of specialisatie. Het laatste jaar staat vooral in het teken van je afstuderen. Dit doe je in de laatste helft van het vierde jaar. Je afstudeerstage sluit je af met een scriptie.

Carrière

Eenmaal afgestudeerd, ontvang je de graad Bachelor of Science en kun je op zoek naar jouw droombaan. Door je kennis van de nieuwste ontwikkelingen en je creativiteit, liggen er ontzettend veel kansen voor het oprapen. De creatieve industrie heeft behoefte aan goed opgeleide mensen, waardoor de baankansen goed te noemen zijn. Je kunt solliciteren bij tal van nationale en internationale bedrijven. Werk je liever voor jezelf? Zet dan een eigen bedrijf op of ga aan de slag als freelancer.

Oriënteren bij Saxion doe je op allerlei manieren. Vaak begint je oriëntatie op de website, gevolgd door een bezoek aan een open dag. Of je zoekt contact met studenten van de opleiding, bijvoorbeeld via IntoSaxion.

Proefstuderen
Proefstuderen bij Saxion betekent dat je een dag(deel) meedraait om alvast kennis met die opleiding te maken. Je doet dat tijdens een proeflessendag, meeloopdag of Studie try-out. Lees meer op saxion.nl/proefstuderen.

Kijk voor de  mogelijkheden voor proefstuderen bij de de opleiding Creative Media and Game Technologies bij de betreffende studieroute: