Beursmogelijkheden

Als student bij Saxion kun je aan diverse beursprogramma’s deelnemen die je financieel ondersteunen. Zo zijn er diverse beurzen wanneer je internationale ervaring wil opdoen. Ook is er een beurs voor studenten die een technische opleiding volgen en een beurs voor alumni die werkervaring willen opdoen. Tijdens je studie krijg je meer informatie over deze beurzen en hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen.

• Saxion’s eigen International Mobility Scholarship (SIMS): voor studenten die buiten Europa een studie willen doen of op stage gaan.
• Saxion Holland Scholarship (SHS): voor studenten die willen studeren, stage lopen of een onderzoek willen doen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). De EER bestaat uit de EU, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen.
• VSB-beurs: voor afstudeerders die in het buitenland verder willen studeren.
• Erasmus+: voor uitgaande mobiliteit van studenten en stafleden in het hoger onderwijs. Lees meer over het internationaal beleid van Saxion in het kader van Erasmus+.
Sanderinkbeurs: voor studenten van een aantal technische opleidingen kunnen in het 2e, 3e en 4e jaar in aanmerking komen voor deze beurs. 
Startersbeurs: voor afgestudeerde studenten die werkervaring willen opdoen in het bedrijfsleven en zodoende hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten en verbeteren. 

Meer weten? 

Voor meer info over beurzen voor het buitenland kun je contact opnemen met het International Office via scholarships@saxion.nl
 

Bij Saxion kun je aan diverse beursprogramma's deelnemen
De heer Sanderink