Doorstroomcursussen

Als hbo-student kun je met een afgeronde hbo opleiding doorstromen naar een universitaire masteropleiding. Kijk voor een overzicht van de masteropleidingen van de Universiteit Twente op de website www.utwente.nl.

In het kader van de samenwerking tussen Saxion en de UT zijn er afspraken gemaakt over de doorstroom van Saxionstudenten naar UT-masteropleidingen tijdens de hbo opleiding in de vorm van doorstroomminoren. 

Wat je moet weten over doorstromen naar de universiteit

  • Voor veel masteropleidingen geldt dat je een premaster programma moet volgen voordat je met de master kan starten.
  • Je toegangsmogelijkheden voor de master opleidingen zijn afhankelijk van je hbo diploma. Vaak worden aanvullende eisen gesteld voor Engels en wiskunde.
  • Twee keer per jaar zijn er informatieavonden bij Saxion (september en februari) in samenwerking met de UT. Deze bijeenkomsten worden o.a. aangekondigd op sax.nu en MijnSaxion. 
  • Voor de UT geldt: per doorstroomminor kunnen de toelatingseisen verschillen. Kijk voor informatie over jouw doorstroomminor op de website van de UT of op www.kiesopmaat.nl.

Saxion biedt haar studenten cursussen Engels en wiskunde (voor technische of niet-technische opleidingen) aan. Met het behalen van deze cursussen kun je voldoen aan de toelatingseisen van de UT. 


Meer informatie

Voor meer informatie over de cursussen kun je terecht op MijnSaxion (|inlog vereist) > Services > Minoren > of mail naar: doorstroom@saxion.nl

Heb je specifieke vragen over de (pre)masteropleiding, kijk dan voor informatie op de website van de UT (www.utwente.nl/doorstroom).

Inschrijven voor een doorstroomminor verloopt volledig via de website van KiesOpMaat.nl.