Werken en studeren

In onze kennismaatschappij is werken en studeren aan de orde van de dag. Daarom biedt Saxion hbo opleidingen aan, waarbij je in deeltijd kunt studeren. Ook kun je kiezen voor een duale studie. Daarnaast biedt Saxion hbo voltijdopleidingen aan met één roostervrije dag per week, zodat naast deze opleidingen gewerkt kan worden.

Duale studie

Bij een duale studie wissel je theorieperioden af met werkperioden. De baan die je naast je studie hebt, moet relevant zijn voor de opleiding, zodat het de stage kan vervangen. Voor het theoriegedeelte ontvang je studiefinanciering, voor het werkgedeelte niet altijd. Dit is afhankelijk van de opleiding die je volgt. De arbeidskansen zijn hoog, zeker als je een vaste baan hebt naast je studie.

Deeltijdopleidingen

De deeltijdopleidingen van Saxion zijn bedoeld voor studenten die hun studie willen combineren met andere bezigheden. De lessen vinden plaats op aangepaste tijden, zodat de opleiding goed te combineren is met bijvoorbeeld een baan. De colleges volg je één of twee avonden per week of een aaneengesloten middag en avond in de week. Doordat je minder colleges volgt, moet je de stof eigen maken door meer zelfstudie. Dat vergt discipline, planning en het maken van de juiste keuzes. Gemiddeld ben je inclusief colleges zo'n 20 uur per week kwijt aan de studie, afhankelijk van jezelf en van de opleiding.

Post-hbo en cursussen: onderwijs op maat

Naast voltijd- en deeltijdopleidingen biedt Saxion Bij- en Nascholing diverse cursussen, (in-company) trainingen en leergangen aan. Deze onderwijstrajecten zijn bedoeld voor mensen die hun kennis willen opfrissen of willen bijblijven in hun vakgebied. Voor bedrijven en instellingen biedt Saxion op maat gesneden trajecten aan.