Van mbo naar hbo


Je droombaan is dichterbij dan je zelf denkt

Reden genoeg om na je mbo-studie te kiezen voor een hbo-studie. Ontdek wat jouw talenten zijn. Met een hbo-diploma op zak heb je meer carrièremogelijkheden en betere kansen op de arbeidsmarkt. In je toekomstige functie ga je niet alleen uitvoerend, maar ook adviserend of als manager aan het werk. Je kunt doorgroeien naar een leidinggevende, coördinerende of beleidsmatige functie.

Niels Haarman, student Werktuigbouwkunde

"Tijdens mijn mbo-opleiding Werktuigbouwkunde werd al snel duidelijk dat ik naar het hbo wilde, maar omdat ik vmbo-TL had gedaan moest ik nog bijles volgen in Nederlands, Engels, Wiskunde en Natuurkunde. Deze lessen heb ik goed doorlopen waardoor ik op niveau was voor het hbo. Inmiddels zit ik in het derde jaar van het hbo en heb alle vakken van het 1ste en 2de leerjaar gehaald. Mijn eigen ervaring in dit traject is dat je je niet moet laten afschrikken door het niveau verschil. Als je actief bent in de les en je huiswerk maakt is de opleiding goed te doen."

Een opleiding kiezen

Wat wil ik? Wat kan ik? Hoe kies je een studie die bij je past? Dat is geen gemakkelijke klus. De keuze voor een opleiding of beroep is van invloed op de rest van je leven. Dat wil je goed doen. Saxion helpt je hier graag bij. Saxion biedt aankomende studenten begeleiding in het maken van een studiekeuze. Je kunt bijvoorbeeld een open dag bezoeken, een proeflessendag volgen of een dagje meelopen.

Sommige opleidingen bieden verkorte trajecten aan voor mbo'ers. Kijk voor meer informatie hierover bij de opleiding van jouw keuze.

Zoek je extra steun bij je studiekeuze?

Saxion biedt je studiekeuzebegeleiding op maat, het StudiekeuzeLab en StudiekeuzeProef.

Quote student