Van vwo naar hbo

Versnelde opleidingen voor vwo’ers

Ruim 40 procent van de vwo-scholieren overweegt een hbo-opleiding te volgen (bron: rapport  ‘Kiezen voor hbo of wo’, ResearchNed april 2011). Bijvoorbeeld omdat het studiesucces op een hogeschool groter is dan op een universiteit, of omdat hun interesses vaak niet goed aansluiten bij de grote hoeveelheid theorie en het beperkte praktijkgerichtheid binnen een universiteit. Als vwo'er kun je in sommige gevallen in drie jaar je volwaardige hbo-bachelordiploma halen. 

Vwo’ers kunnen bij Saxion kiezen voor:

Upgrade je bachelor met een Saxion Top Talent Programma

Behalve versnelde opleidingsmogelijkheden biedt Saxion ook andere uitdagende studiemogelijkheden voor ambitieuze studenten. Het Saxion Top Talent Programma bijvoorbeeld. Binnen dit programma kun je een Honours Programma of een Excellentietraject volgen. Dit zijn extra trajecten die je naast je studie kunt volgen. Alle trajecten kennen een selectieprocedure en staan open voor ambitieuze vwo’ers , maar ook voor havisten en mbo’ers die in zijn voor een extra uitdaging. De trajecten starten in het tweede studiejaar en duren 3 jaar. Saxion biedt momenteel zeven Honours Programma’s aan en acht Excellentietrajecten. Als je een Top Talent Programma met succes afrondt, dan krijg je de vermelding Top Talent op je bachelordiploma.

Op dit moment worden de volgende honours programma’s aangeboden:

Op dit moment worden de volgende excellentietrajecten aangeboden:

Hulp bij je studiekeuze

Een opleiding kiezen die bij je past, is best lastig. Daar kun je misschien wel wat hulp bij gebruiken. Saxion helpt je daar graag bij. Voor al onze (aankomend) studenten bieden we verschillende mogelijkheden aan. Zo kun je een Open dag bezoeken, een proeflessendag volgen of een dagje meelopen. Zoek je extra steun bij je studiekeuze?
 Dan bieden wij je studiebegeleiding op maat aan, het StudiekeuzeLab en StudiekeuzeProef.