Studie try-outs: voor je vrije keuzeruimte van de 2e fase

"Welke vervolgopleiding past het beste bij mij: wat kan ik goed, wat doe ik graag en doen ze dat op die opleiding ook? Hoe ziet het beroep er uit, als ik straks ben? Om dit te weten te komen zou ik eigenlijk een stuk van de opleiding alvast willen meemaken. Net alsof ik al aan zo’n studie ben begonnen." 

Loop je met dit soort vragen rond, of twijfel je tussen twee opleidingen? Dan is er nu de gelegenheid om deze vragen zelf te beantwoorden nog voor je een definitieve studiekeuze maakt.

Wat zijn Studie try-outs?

Een Studie try-out is een programma waarbij je in je vrije keuzeruimte van de tweede fase kennismaakt met één of meerdere opleidingen waarin jij interesse hebt.  Zo’n Studie try-out kan ook nog mee tellen voor je examenprogramma havo of vwo. 
Door deel te nemen aan een Studie try-out verzamel je informatie over allerlei aspecten van een opleiding die jou interesseert: je verdiept je alvast in de lesstof van je toekomstige opleiding.
Verder breng je een of meerdere bezoeken aan de hogeschool. Daar kun je de sfeer van de opleiding proeven. Op die manier ervaar je zelf hoe het is om aan een bepaalde opleiding te studeren.

Korte en lange Studie try-outs

Bij Saxion kun je zowel korte (met een studielast van ca. 10 uur) als lange try-outs (met een studielast van ca. 20-30 uur) volgen. Tijdens de korte Studie try-outs maak je onder andere kennis met de structuur van de opleiding, de werkvormen, de vakken, de soorten stages en het werkveld waarin je na de opleiding terecht kan komen. 
De lange modules bevatten naast de hiervoor genoemde onderwerpen ook theorie- en praktijkopdrachten uit het propedeuseprogramma.

Voor wie

Voor iedereen in 5 havo of 6 vwo.

Hoe kan ik meedoen?

Inschrijven voor een module gaat in overleg met je mentor of decaan. Het volledige programma en de inhoud van de verschillende studie try-outs kun je vinden op de website Studie try-outs. Aanmelden kan uitsluitend digitaal via die site.
 

Meer informatie