Opleidingen

Welke opleiding zit op welke locatie van Saxion?
Saxion heeft vier locaties: Apeldoorn, Deventer, Enschede en Hengelo.
Bekijk het overzicht van alle opleidingen van Saxion met daarbij de lesplaats.

Kan ik ook in februari instromen?
Bij Saxion kun je naast september ook in februari instromen. Sommige opleidingen staan dit zonder meer toe en bij andere opleidingen moet hiervoor toestemming gegeven worden. Er zijn ook opleidingen die geen februari-instroom hebben. Bekijk welke opleidingen wel en geen februari-instroom hebben.

Wat is een Ad?
Een Associate degree (Ad) is een opleiding op hbo-niveau met een studielast van 120 studiepunten. Dit houdt in dat een Ad-programma binnen 2 jaar afgerond kan worden. Een Ad-programma valt onder een bacheloropleiding en voor het Ad-programma gelden dan ook dezelfde toelatingseisen als voor de bijbehorende bacheloropleiding. Een Ad-programma wordt afgesloten met een wettelijke graad: de Associate degree. Als je een Ad doet, heb je recht op studiefinanciering als je aan de gebruikelijke vereisten hiervoor voldoet.

Wat is een studieroute?
Een studieroute is een alternatief traject, vallend onder een bacheloropleiding. De wettelijke toelatingseisen voor een studieroute zijn hetzelfde als voor de bacheloropleiding waaronder de studieroute valt. Wel kan een studieroute nog aanvullende toelatingseisen hebben. Kijk in het opleidingenoverzicht van Saxion welke studieroutes Saxion aanbiedt.

Welke titel mag ik voeren als ik ben afgestudeerd?
De titel die je mag voeren na het afstuderen is afhankelijk van welke opleiding je hebt gedaan. Klik hier voor een overzicht waarin je kunt zien welke titel je mag voeren na het afronden van een opleiding in het hoger onderwijs.

Zijn er opleidingen die in een andere taal worden gegeven?
Bij Saxion worden diverse opleidingen ook in het Engels en in het Duits aangeboden. Ook hebben diverse opleidingen internationale klassen, die variëren van eenjarige opleidingen tot volledige vierjarige opleidingen. Ook is het bij Saxion mogelijk om een Engelstalige master te doen.

Kijk in het opleidingenoverzicht op de Duitstalige site van Saxion

Kijk in het opleidingenoverzicht op de Engelstalige site van Saxion.