Studentenleven Enschede

Enschede. De stad van studenten, terrassen en de Oude Markt. De stad van Saxion, Universiteit Twente, TC Twente, Het Orkest van het Oosten en ArtEZ. En ook de stad van innovatieve ondernemers en mooie initiatieven. Maar het is bovenal de stad die al een paar keer is uitgeroepen tot dé studentenstad van Nederland. Daar maak jij als student natuurlijk graag deel van uit. Wat heeft Enschede jou zoal te bieden? Ontdek het snel!

Over Enschede

  • Ruim 26.000 studenten
  • Meer dan 70 cafés en uitgaansgelegenheden
  • De binnenstad heeft meer dan 300 winkels
  • Een eigen bierbrouwerij: Grolsch
  • De thuisstad van voetbalclub FC Twente
  • Samen met Tilburg de koploper in de toename van studentenverenigingen
  • De enige (grotere) studentenstad met acceptabele kamerprijzen.

De leukste evenementen

Freshtival, en Fantasy Island zijn zomaar wat bijzondere muziekfestivals waar je niet omheen kunt. En wat denk je van Proef-Eet voor de liefhebbers van lekker eten en drinken? Uiteraard is er ook genoeg te doen voor sportfanaten. De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland en de Batavierenrace is uitgegroeid tot de grootste estafetteloop ter wereld.

Cafés en meer

Bij mooi weer zitten de terrassen op de Oude Markt stampvol. Studentencafé De Kater, ‘mee-lal-kroeg’ Aspen Valley en Fellini zijn goede opties waar je als student tijdens het stappen terecht kunt. En heb je zin aan een hapje eten? Ga dan eens langs bij tapasbar Paddy’s, eetcafé SamSam of bestel een daghap bij Poco Mucho
Liever wat cultuur? Kan ook: er zijn literaire cafés, muziekcafés, bioscopen, theaters en muziekpodia. In Enschede koop je toegangskaarten voor cabaret, popconcerten, musicals, jeugdtheater, toneelvoorstellingen, klassieke muziek, dans en meer met 50% korting! Saxion is aangesloten bij de Ticketshop van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Het actuele kortingsaanbod vind je op de ticketshop.

De Enschedese student...

... houdt van een feestje, is slim, heeft lef en beschikt over dat extra tikkeltje nuchterheid dat je in Twente gewoon moet hebben.

De toerist uithangen:

Meer weten?

Kijk bij onderstaande organisaties voor een overzicht: 

Wegwijsbordjes Enschede
Cafe's in Enschede
Oude Markt in Enschede met terrasjes