Studiebegeleiding

De overstap naar het hoger onderwijs is voor veel aankomende studenten een uitdagende stap. Je krijgt te maken met een andere manier van studeren, nieuwe onderwijsvormen, nieuwe docenten en het blijft natuurlijk spannend of de nieuwe opleiding je gaat bieden wat je er van verwacht. Saxion kent verschillende voorzieningen om van jouw studie een succes te maken.

Studentenbalie

Voor vragen over Studielink, toelating, in- en uitschrijving en betaling van collegegeld; voor aanmelden voor trainingen en workshops; voor een afspraak met een studentendecaan, studentenpsycholoog, vertrouwenspersoon of loopbaancoach; voor het aanvragen van collegekaarten en verklaringen omtrent collegegeld en inschrijving.

Contactgegevens Studentenbalie

Begeleiding op maat

Binnen de opleiding krijg je een studieloopbaanbegeleider (slb’er) die jou persoonlijk begeleidt. Wanneer je studeert bij Saxion en je vragen hebt die je slb'er niet kan beantwoorden, dan kun je contact opnemen met de professionals van het StudieSuccesCentrum! Maak een afspraak voor begeleiding op maat via de Studentenbalie.

Trainingen effectief studeren en persoonlijke groei

Wanneer je studeert bij Saxion heb je de mogelijkheid om trainingen te volgen om het maximale uit je studie te halen. Voorbeelden van trainingen zijn: Je uitstelgedrag de baas!, Mindfullness voor beginners, Assertiviteitstraining, Op naar een positief zelfbeeld en  Overwin angst en spanning.

Studeren met een functiebeperking

Heb jij misschien problemen met studeren door een beperking zoals dyslexie, ad(h)d, autisme of een chronische ziekte? Saxion biedt verschillende onderwijs- toets- materiële en financiële voorzieningen om je te helpen tijdens je studie. Kijk op saxion.nl/functiebeperking voor meer info!

Studiekeuzecoaching

Wil jij een (nieuwe) studiekeuze maken? Neem dan deel aan StudiekeuzeLab of StudiekeuzeProef

Je kunt er ook voor kiezen om begeleiding op maat te krijgen bij je studiekeuze. Maak een afspraak met de loopbaancoaches van Saxion via de Studentenbalie.

Heb je een vraag over het opleidingsaanbod van Saxion? Neem dan contact op met het Saxion Informatiecentrum.