• Code

    T.50698

  • Aantal ECTS credits

    5

De hbo-professional stelt een implementatieplan op voor een verandering binnen een organisatie, waarbij de interventies logisch gekoppeld zijn aan de verschillende aspecten van de verandering en er een afgebakend tijdspad is vastgesteld.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je analyseert vanuit meerdere invalshoeken/op methodologische wijze de interne en externe ontwikkelingen van een bedrijf en onderbouwt de noodzaak tot verandering.
  2. Je analyseert met behulp van relevante theorieën/modellen het verschil tussen de huidige en gewenste veranderingssituatie, om te komen tot een gewenste veranderstrategie.
  3. Je brengt de gevolgen en eventuele weerstanden die de verandering teweegbrengen in kaart en doet concrete voorstellen om deze te beslechten.
  4. Je adviseert voor elk stadium van het veranderproces de leiderschapsstijl die daar het meest effectief voor zal zijn.
  5. Je ontwerpt interventies voor het veranderproces en plaatst deze in een logische volgorde in het veranderplan, waarin ook de monitoring is opgenomen van het veranderplan.